Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate pentru Siria

france24
alep siria razboi

Reuniunea de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite cu privire la situaţia din oraşul sirian Alep va avea loc marţi sau miercuri la New York, au anunţat ambasadorii Franţei şi Marii Britanii, citate de AFP. Ambasadorul francez Francois Delattre a precizat că Parisul a cerut convocarea reuniunii preşedinţiei senegaleze a Consiliului "azi sau mâine". "Cred că va avea loc azi sau, cel mai târziu mâine", a afirmat ;i ambasadorul britanic, Matthew Rycroft, care a spus că va susţine cererea Franţei.

Delattre a subliniat că peste 16.000 de civili au părăsit oraşul, conform datelor ONU, şi a spus că Franţa şi partenerii săi nu pot păstra tăcerea faţă de ceea ce ar putea fi unul dintre cele mai îngrozitoare masacre de după cel deal Doilea Război Mondial. Rycroft a cerut regimului sirian şi Rusiei să înceteze bombardamentele şi să permită convoaielor umanitare să intre în oraş, conform Agerpres. El a afirmat că ONU are un plan de a trimite ajutoare locuitorilor Alepului de est şi a evacua răniţii şi că opoziţia acceptase acest plan. "îi cer, deci, Rusiei să facă în aşa fel ca regimul sirian să ăşi dea acordul."

În faţa catastrofei umanitare de la Alep, ministrul francez de externe, Jean-Marc Ayrault, a cerut marţi Consiliului de Securitate să se reunească de urgenţă pentru a examina situaţia din oraşul din nordul Siriei şi a găsi soluţii pentru ca ajutoarele umanitare să ajungă la populaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.