Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune de urgență a liderilor G7 după atacurile ruse asupra Ucrainei

grupul g7

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat luni că a convenit cu cancelarul german Olaf Scholz asupra organizării unei reuniuni de urgenţă a G7 (principalele ţări industrializate ale lumii) după atacurile ruse lansate luni dimineaţă asupra Ucrainei, transmite Reuters, conform AGERPRES.

''Convenit cu cancelarul @OlafScholz al Germaniei, care deţine preşedinţia G7, asupra unei întâlniri urgente a grupului'', a scris Zelenski pe Twitter.

''Discursul meu este programat, voi vorbi despre atacurile teroriste ale FR (Federaţia Rusă). Am discutat de asemenea despre creşterea presiunii asupra FR şi ajutorul pentru restabilirea infrastructurii avariate'', a adăugat şeful statului ucrainean.

Acesta a postat pe Twitter că a discutat şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron în legătură cu consolidarea apărării aeriene a Ucrainei şi cu necesitatea unei reacţii europene şi internaţionale dure la adresa Moscovei.

Armata ucraineană a anunţat că Rusia a lansat 75 de rachete - dintre care 43 au fost doborâte de antiaeriana ucraineană - asupra Ucrainei luni dimineaţa, într-o serie de bombardamente asupra mai multor oraşe ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.