Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune de urgență a Guvernului de la Taiwan: Setul de contramăsuri față de exerciţiile militare ale Chinei

China Taiwan

După o şedinţă a cabinetului din Taiwan, convocată de premierul Su Tseng-chang, miniştri seniori au anunţat un set de contramăsuri pentru a asigura funcţionarea normală a guvernului şi serviciilor publice, după decizia Chinei de a organiza manevre militare aeriene şi navale în apele care înconjoară insula, relatează miercuri DPA, potrivit Agerpres.

Oficiali din Ministerul Apărării Naţionale din Taiwan au condamnat exerciţiile militare chineze, calificându-le drept "echivalentul unei blocade" şi o "încălcare a dreptului internaţional".

În special, ei au atras atenţia asupra ameninţării reprezentate de informaţiile false privind violenţe, precum bombardamente asupra aeroporturilor.

Ministrul transporturilor, Wang Kuo-tsai, a declarat că ministerul său a discutat cu autorităţile care supervizează controlul traficului aerian în nordul şi în sudul insulei, precum şi cu liniile aeriene, pentru a ajusta orarele curselor şi tiparul de zbor în timp ce au loc manevrele chinezeşti.

Wang Kuo-tsai a spus că toate cele 150 de zboruri zilnice care pleacă de pe aeroporturile din Taiwan nu vor fi afectate de exerciţiile militare ale Chinei, dar ar putea avea loc întârzieri din cauza schimbărilor de traseu.

Ministrul afacerilor economice, Wang Mei-hua, a asigurat cetăţenii că stocurile de combustibil, cărbune, petrol şi gaz lichefiat sunt mai mult decât suficiente.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al guvernului, Lo Ping-cheng, a spus că agenţiile guvernului iau măsuri de consolidare a protecţiei împotriva hackerilor şi altor atacuri cibernetice.

De joi şi până duminică, China va organiza exerciţii în şase puncte din jurul Taiwanului, ajungând până la 9 mile marine (aproape 17 km) de două dintre porturile sale maritime majore, Keelung şi Kaohsiung.

Manevrele reprezintă o aparentă răzbunare pentru vizita în Taiwan a preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, al treilea cel mai înalt oficial de la Washington, comentează DPA.

După ce a reafirmat că SUA "sunt alături de Taiwan", Nancy Pelosi a plecat miercuri seară, după o vizită de aproape 20 de ore.

Vizita lui Pelosi a provocat temeri privind o criză militară în strâmtoarea Taiwan, care separă China continentală de insulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.