Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune extraordinară a Consiliului de Administraţie al Renault: Directorul său general Carlos Ghosn rămâne în arest

Agerpres
Renault

Consiliul de Administraţie al Renault va avea joi noaptea o reuniune extraordinară, la două zile după ce directorul său general Carlos Ghosn a dezminţit, în cadrul unei audieri publice la Tribunalul din Tokyo, acuzaţiile de nereguli financiare şi a protestat faţă de detenţia sa prelungită, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Important! Toți clienții RCS&RDS sunt vizați! Ce modificări vor apărea de azi, 10 ianuarie

Subiectele care vor fi discutate la şedinţă nu au fost prezentate membrilor Consiliului de Administraţie, a declarat pentru AFP Fabien Gache, un oficial al sindicatului CGT la Renault.

Tribunalul din Tokyo a respins miercuri cererea avocaţilor de eliberare din arest a fostului preşedinte al Nissan, Carlos Ghosn, acuzat de nereguli financiare. Chiar şi principalul său avocat, Motonari Otsuru, a recunoscut că sunt puţine şase de eliberare pentru clientul său înainte ca acest caz să ajungă în instanţă. Ar putea dura cel puţin şase luni până când va fi judecat Ghosn, a avertizat avocatul.

Aceste evoluţii au sporit temerile privind menţinerea lui Ghosn în funcţia de director general al Renault, un post pe care îl deţine din 2005.

Nissan şi Mitsubishi l-au înlocuit pe Ghosn din funcţia de preşedinte dar Renault l-a păstrat şi a transferat temporar îndatoririle sale directorului operaţional Thierry Bolloré. Producătorul auto francez a anunţat că în timpul investigaţiilor sale interne nu s-au găsit dovezi privind eventuale nereguli săvârşite de Ghosn.

Şi Guvernul francez, care deţine o participaţie de 15% în Renault, şi-a arătat până acum sprijinul faţă de Ghosn apreciind că acesta trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie.

Ministrul Transporturilor, Elisabeth Borne, a declarat săptămâna aceasta: "Evident, dacă situa va continua va trebui să suportăm consecinţele".

Separat, Consiliul de Administraţie al Renault al Nissan şi-a exprimat joi angajamentul faţă de alianţa cu Renault şi Mitsubishi, după ce directorii producătorului auto nipon s-au întâlnit pentru a discuta situaţia lui Ghosn şi modurile de a îmbunătăţi guvernanţa.

Carlos Ghosn a fost pus sub acuzare în Japonia pentru că a omis să declare autorităţilor bursiere venituri de aproximativ 5 miliarde yeni (38 milioane euro, 44 miliarde de dolari) realizate timp de cinci ani, în perioada 2010 - 2015.

Arestarea lui Ghosn a şocat industria auto mondială, în condiţiile în care acesta este recunoscut drept cel care a salvat Nissan de la faliment şi a transformat alianţa Renault-Nissan în cel mai mare producător auto mondial.

Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile, cu 10,6 milioane de unităţi, mai mult decât Volkswagen şi Toyota.

În prezent, alianţa regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.