Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniunea Comitetului Interministerial pentru Românii de Pretutindeni

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Romaniei
Reprezentanți ai ministerelor, autorităților centrale și cultelor religioase s-au reunit, la Palatul Victoria, pentru a stabili modalități prin care pot fi sprijiniți românii care trăiesc, studiază și muncesc în afara granițelor, precum și în comunitățile istorice.
În cadrul reuniunii, au fost analizate măsurile și politicile publice pentru sprijinirea românilor și comunităților românești de peste hotare și direcțiile de acțiune asumate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și de ministere, prin Programul de Guvernare.
-
Discuțiile au vizat proiectele Diaspora Hub, punctul unic de contact unde românii din afara granițelor vor putea găsi informații utile și care își propune să devină interfața stat-cetățean în diaspora, Centrul Comunitar Mobil al Diasporei, care să asigure asistență itinerantă comunităților de români din diaspora și să adune date despre fluiditatea fluxului migratoriu dintr-un stat european către altul.
-
De asemenea, politicile de reinserție, fenomenul de “migrație a creierelor” și problematica redobândirii cetățeniei române, echivalarea diplomelor și a studiilor s-au regăsit pe agenda discuțiilor.
”Programele dezvoltate pentru comunitățile de peste graniță necesită o abordare trans-instituțională, iată de ce ne-am reunit și ne propunem să ne întâlnim periodic, colaborând eficient pentru a realiza ce ne-am propus” a declarat secretarul de stat pentru Românii de Pretutindeni, Oana Ursache, care a prezidat întâlnirea.
-
La reuniunea organizată de DRP au participat Dan Barna, viceprim-ministru, Sergiu Hossu, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Abrudean Mircea, secretarul general adjunct al Guvernului, și Sandra Pralong, consilier de stat pentru Relația cu Românii din Afara Granițelor al Președintelui României.
La reuniune au mai participat reprezentanți ai instituțiilor care ar putea contribui la elaborarea și implementarea de politici publice adresate românilor din diaspora și din comunitățile istorice.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.