Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniunea de la Soci pe placul lui Vladimir Putin şi Recep Erdogan

putin erdogan

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan s-au declarat miercuri ”satisfăcuţi” de reuniunea cu privire la războiul din Siria organizată marţi, a anunţat Kremlinul, în pofida absenţei vreun rezultat concret, relatează AFP. Cei doi lideri, care au discutat la telefon, ”şi-au exprimat satisfacţia faţă de rezultatele Congresului dialogului naţional sirian”, care a avut loc marţi în staţiunea balneară rusă Soci, la iniţiativa Moscovei, Ankarei şi Teheranului, se arată în comunicat.

Ei au ”subliniat importanţa de a implementa acordurile obţinute” în această reuniune între reprezentanţi ai societăţii civile şi politice siriene, care ”vizează să facă să avanseze în mod eficient procesul de soluţionare politică în Siria”, potrivit aceleiaşi surse.

Boicotat de principalele grupări ale opoziţiei siriene, de kurzi - furioşi din cauza ofensivei turce în enclava lor Afrin - şi de către Occident, congresul de la Soci a reunit participanţi afiliaţi fie Partidului Baas (la putere), care reprezintă regimul, fie aliaţi ai acestuia, fie aşa-zisa opoziţie ”tolerată”.

Reuniunea, care s-a desfăşurat într-o atmosferă foarte încărcată, a condus în esenţă la declaraţii de intenţie, şi anume cu privire la un acord în vederea creării unui comitet însărcinat ”să redacteze un proiect de reformă cosntituţională”, fără să fie anunţat vreun progres concret de către organizatori.

Putin şi Erdogan au discutat, de asemenea, despre probleme legate de ”coordonarea ulterioară a eforturilor Rusiei şi Turciei în vederea asigurării unei funcţionări stabile a zonelor de dezescaladare” implementate în Siria anul trecut, în urma unor negocieri de pace la Astana, sub egida Moscovei şi Teheranului - aliaţii Damascului - şi Ankarei - susţinătoarea rebelilor sirieni, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.