Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REUTERS: Cum va arăta următoarea administrație de la Washington? Scenariu SURPRIZĂ

casa alba

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat deja primele două numiri în viitoarea sa administraţie: şeful personalului Casei Albe va fi Reince Priebus, liderul Comitetului Naţional al Partidului Republican, iar strategul-şef şi principalul consilier al preşedintelui va fi Stephen Bannon, fost manager al site-ului de internet Breitbart News, de orientare conservatoare. Alegerea lui Bannon a fost criticată de adversarii lui Trump din Partidul Democrat, din cauza mesajelor rasiste promovate pe internet, informează agerpres.ro.

Fost ministru de Externe, avertisment pentru România: Vremuri complicate


Iată care sunt posibilii titulari ai altor posturi importante la Washington, potrivit agenţiei Reuters. 

Secretar de stat ar putea fi numit Bob Corker, senator de Tennesse, preşedinte al Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului; sau John Bolton, fost ambasador la ONU sub preşedintele George W. Bush; sau Newt Gingrich, fost preşedinte al Camerei Reprezentanţilor; sau Zalmay Kalizad, fost ambasador în Irak. 

Secretar al Trezoreriei (ministru de finanţe): Steven Mnuchin, fost manager la Goldman Sachs şi şeful finanţelor de campaniei ale lui Trump; congresmanul republican de Texas Jeb Hensarling, preşedinte al Comitetului pentru Finanţe al Camerei Reprezentanţilor; Jamie Dimon, director general la JPMorgan Chase; sau Tom Barrack, fondator şi preşedinte al Colony Capital. 

Secretar al Apărării: general-locotenent Michael Flynn, fost director al CIA (Central Intelligence Agency, serviciul de informaţii externe al SUA); Stephen Hadley, fost consilier naţional pentru securitate al preşedintelui George W. Bush; fostul senator republican de Arizona Jon Kyl; senatorul republican de Alabama Jeff Sessions, membru al Comitetului pentru Serviciile Militare al Senatului; senatoarea de New Hampshire Kelly Ayotte, aflată la sfârşit de mandat, membră a aceluiaşi comitet; congresmanul de California Duncan Hunter, membru al comitetului similar din Camera Reprezentanţilor; sau fostul senator de Missouri Jim Talent, de asemenea fost membru al Comitetului pentru Serviciile Militare.

Lovitură pentru Putin: Ministrul rus al economiei a fost ARESTAT


Procuror general (post cu atribuţii de ministru al justiţiei): Rudy Giuliani, fost primar al New Yorkului; Jeff Sessions, menţionat şi pentru postul de la Pentagon; Chris Christie, guvernatorul statului New Jersey; Pam Bondi, procuror general al statului Florida; sau Trey Gowdy, congresman din Carolina de Sud, care a condus comitetul de anchetă al Camerei asupra atacurilor asupra misiunii americane de la Benghazi (Libia) din 2012, în timpul mandatului de secretar de stat Hillary Clinton. 

Ministru pentru securitate naţională: Michael McCaul, congresman de Texas, preşedinte al Comitetului pentru Securitate Naţională al Camerei Reprezentanţilor; şeriful David Clarke din districtul Milwaukee, statul Wisconsin, un suporter înflăcărat al lui Trump; sau şeriful octogenar Joe Arpaio din districtul Maricopa, statul Arizona, aflat la sfârşit de mandat, binecunoscut şi el publicului american ca susţinător al campaniei viitorului preşedinte. 

Posibili directori ai celui mai cunoscut serviciu de spionaj american, CIA (Central Intelligence Agency) sunt generalul Flynn, fostul congresman Mike Rogers din Michigan, care a condus Comitetul pentru Informaţii al Camerei, sau fostul congresman Pete Hoekstra, tot din Michigan.

Lovitură DEVASTATOARE pentru DNA: răsturnare de situație în dosarul EADS


Generalul Flynn este şi unul din cei care ar putea fi numiţi în postul de consilier pentru securitate naţională; celălalt candidat ar fi Stephen Hadley, care a mai deţinut funcţia sub preşedinţia lui Bush jr. 

Ministru al sănătăţii: neurochirurgul pensionar Ben Carson, fost rival al lui Trump pentru nominalizarea drept candidat la preşedinţie din partea Partidului Republican; Newt Gingrich, nume vehiculat şi ca secretar de stat; Rich Bagger, fost manager în industria farmaceutică şi asistent al guvernatorului Chris Christie; sau Bobby Jindal, fost guvernator al statului Louisiana. 

Pentru Departamentul Energiei ar putea fi luaţi în calcul Harold Hamm, magnat al industriei petroliere, director general la Continental Resources; Larry Nichols, co-fondator al Devon Energy; James Connaughton de la Nautilus Data Technologies, fost consilier pe probleme de mediu al fostului preşedinte George W. Bush; congresmanul Kevin Cramer din Dakota de Nord; sau omul de afaceri Robert Grady. 

La Interne, unul din numele posibile este al fostei candidate la postul de vicepreşedinte al SUA Sarah Palin, desemnată ca parteneră pentru alegerile din 2008 de candidatul prezidenţial republican John McCain. Mai sunt nominalizaţi fostul guvernator de Arizona Jan Brewer, petroliştii Harold Hamm şi Forrest Lucas, sau specialistul în investiţii Robert Grady. 

Secretar al comerţului ar putea fi numită Linda McMahon, fostă directoare a World Wrestling Entertainment, iar reprezentant al SUA pentru comerţ, Dan DiMocco, fost manager al producătorului de oţel Nucor. 

Ambasadorul la ONU: Kelly Ayotte, Richard Grenell - fost purtător de cuvânt al SUA la Naţiunile Unite, sau congresmanul de New York Peter King. 

Pentru politica internă americană mai sunt relevante şi funcţii cum este cea de secretar al Administraţiei Veteranilor, unde ar putea fi numit congresmanul de Florida Jeff Miller, preşedinte al comitetului respectiv din Cameră, aflat la final de mandat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.