Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuters: Sefa FMI a fost testată pozitiv pentru COVID-19, după întâlnirile de săptămâna trecută cu liderii financiari mondiali

The National
Kristalina Georgieva FMI

Seful Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, a fost depistată pozitiv la testul COVID-19, a anunțat joi FMI, după întâlnirile maraton de săptămâna trecută cu liderii financiari mondiali la Washington.

Într-o declarație trimisă prin e-mail, purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, a declarat că Georgieva "are simptome ușoare și lucrează de la distanță, izolându-se acasă", potrivit Reuters.com.

FMI a precizat că Georgieva, în vârstă de 68 de ani, este vaccinată cu cele trei doze și urmează protocoalele standard ale FMI și ale Centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor COVID.

Nu a fost clar când sau cum a fost expusă Georgieva la virus. Săptămâna trecută, ea a fost gazda a sute de miniștri de finanțe, bancheri centrali și alți factori de decizie politică la reuniunile de primăvară ale FMI și Băncii Mondiale de la Washington.

Evenimentul, care în anii de dinaintea pandemiei a atras aproximativ 10.000 de participanți, a avut loc de data aceasta într-un format hibrid redus, în care doar delegațiile țărilor și personalul băncii și al fondului s-au întâlnit personal la sediul central al instituțiilor, în apropiere de Casa Albă. Evenimentele de presă și forumurile societății civile au avut loc online.

Cu toate acestea, Georgieva a avut contacte strânse cu numeroși miniștri de finanțe și guvernatori de bănci centrale, printre care ministrul canadian de finanțe Chrystia Freeland, guvernatorul Băncii Centrale Europene Christine Lagarde și ministrul indonezian de finanțe Sri Mulyani Indrawati. Georgieva a scris pe Twitter despre întâlnirile de sâmbătă cu președintele Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, și cu guvernatorul Băncii Zambiei, Denny Kalyalya.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.