Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revenire de senzaţie: Cel mai controversat consilier revine lângă ministrul Carmen Dan

Inquam Photos/ Octav Ganea
Valentin Riciu

A fost unul dintre cele mai contestate personaje la începutul acestui an. În doar câteva zile a aflat că are trei dosare penale. A demisionat, iar după doar o lună a aflat că dosarele i-au fost clasate. Este vorba despre Valentin Riciu, cel care acum revine în funcţia de consilier al ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru relaţia cu personalul şi sindicatele.

Valentin Riciu a fost acuzat de unele persoane că l-ar fi cunoscut pe poliţistul pedofil şi chiar l-ar fi acoperit pe acesta, lucru negat vehement de consilierul lui Carmen Dan. După ce s-a anunţat că este vizat în trei dosare penale, Riciu şi-a dat demisia şi a revenit pe un post de agent de poliţie. Se întâmpla pe 16 ianuarie. Pe 9 februarie, Riciu apărarea într-o emisiunea televizată şi anunţa că toate cele trei dosare i-au fost clasate.

Vineri, 23 martie, MAI anunţă că Valentin Riciu a revenit în funcţia de consilier pentru relaţia cu personalul şi sindicatele, la cabinetul ministrului Carmen Dan. "Decizia a fost luată după clasarea celor trei plângeri despre care acesta a luat cunoştinţă din spaţiul public, aceste decizii confirmându-i astfel nevinovăţia", precizează MAI.

Vezi şi: Ce este Mierea de Manuka, alimentul minune care vindecă infecțiile din gât

Valentin Riciu, consilier al ministrului de Interne pe domeniul sindical, era vizat în trei dosare penale de înşelăciune, ultraj şi abuz în serviciu. Două dintre dosare se aflau pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, în care Valentin Riciu avea calitatea de făptuitor. Un dosar viza săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi a fost deschis după ce Valentin Riciu a fost reclamat că a participat, timp de două zile, la o conferinţă sindicală la Constanţa, însă el a figurat ca fiind prezent prin semnătură la serviciu. Al doilea dosar se referea la infracţiunea de ultraj, după ce Riciu ar fi adresat ameninţări unui alt poliţist. De asemenea, un alt dosar de abuz în serviciu se afla la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 şi a fost deschis după ce o persoană i-a făcut plângere lui Riciu pentru că i-ar fi reţinut abuziv permisul de conducere.

Aflat sub presiunea publică generată de cele trei dosare penale, în contextul în care exista pe agenda publică și scandalul polițistului pedofil, Valentin Rîciu a demisionat din funcția de consilier al Ministrului de Interne, pe 16 ianuarie.

Vezi şi: Băutura delicioasă care ajută în lupta cu răceală: Rețeta de Smoothie cu ananas și turmeric .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.