Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revenirea fanilor pe stadioanele spaniole se va face abia din 2021 estimează şeful comapniei care difuzează meciurile

www.thesun.co.uk
suporteri Lazio

Jaume Roures, şeful companiei Mediapro, care transmite meciurile din prima ligă spaniolă de fotbal, a opinat că fanii nu vor putea reveni pe stadioane mai devreme de începutul anului 2021, din cauza ameninţării noului coronavirus, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Roures, a cărui compania deţine şi drepturile de televizare în străinătate a meciurilor din Spania şi pentru Liga Campionilor, estimează că timpul transferurilor colosale din fotbal a trecut din cauza crizei declanşate de pandemia de coronavirus.

Cluburile spaniole se confruntă cu pierderea unor venituri de un miliard de euro, dacă meciurile din acest sezon nu se mai joacă. Campionatul spaniol este suspendat pe termen nedefinit, dar se caută soluţii pentru reluarea campionatului, caz în care meciurile rămase se vor juca fără spectatori.

''Va dura cel puţin un an înainte de a avea un vaccin şi înainte de asta nu putem pune pe nimeni în pericol. Nu există nicio cale de a avea distanţare socială când intră 20.000 de oameni pe stadion. Eu spun că nu vom începe 2021 cu fani în tribune, cu excepţia cazului în care oamenii de ştiinţă ne vor surprinde şi vor veni cu un vaccin accesibil înainte de începutul anului viitor, ceea ce unii cercetători spun că nu este posibil'', a declarat Roures la postul de radio Onda Cero.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe: cum se celebrează și ce este intezis în această zi

Preşedintele ligii spaniole, Javier Tebas, a anunţat recent că echipele vor pierde doar 300 milioane euro dacă meciurile se vor relua cu porţile închise pentru a finaliza acest sezon.

Şeful Mediapro consideră că pierderile înregistrate de cluburi vor duce la dispariţia transferurilor exorbitante, cum a fost cel al lui Neymar de la Barcelona la PSG pentru 222 milioane euro.

''Chiar dacă acest sezon se va încheia pe teren, cluburile vor pierde mulţi bani şi vor continua să piardă cât timp fanii nu revin pe stadioane şi atunci nu vor mai fi bani din bilete. Asta înseamnă că jucătorii nu vor mai câştiga aşa de mult şi vom vedea sfârşitul acestor indemnizaţii nebune de transfer. Cred că va fi un lucru pozitiv, atât timp cât nu vom avea directori care vor începe să arunce din nou banii'', a concluzionat Jaume Roures.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.