Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revin petrecerile în Europa: Franţa deschide discotecile

club discoteca petrecere party

Începând de miercuri, dansul în discoteci, consumul unor băuturi alcoolice în baruri şi participarea spectatorilor la concerte vor fi activităţi care vor fi din nou permise în Franţa, informează AFP.

În contextul în care Belgia va aştepta până vineri şi Germania până pe 4 martie pentru a-şi redeschide cluburile şi discotecile, Franţa, care speră să se apropie de finalul celui de-al cincilea val al pandemiei cauzat de varianta Omicron, va permite acestor stabilimente - rămase închise din 10 decembrie - să primească din nou clienţi.

"Vom lucra din nou în acest weekend", a declarat Mathieu Lebrun, administratorul discotecii Le Milton din oraşul Baudre din vestul Franţei. "Vom putea să trăim din profesia noastră, ne place noaptea şi să îi distrăm pe oameni. Suntem uşuraţi să vedem că epidemia regresează considerabil, suntem fericiţi să revenim aproape de o viaţă normală. Unii dintre clienţii noştri sunt atât de bucuroşi, încât şi-au luat concedii pentru a sărbători acest moment patru nopţi la rând", a adăugat el.

După aproape doi ani de la începutul pandemiei de COVID-19 şi într-o perioadă în care Guvernul de la Paris intenţionează să anuleze obligativitatea de prezentare a paşaportului de vaccinare la sfârşitul lunii martie sau începutul lunii aprilie - după modelul Israelului, Angliei şi Danemarcei -, graţie unei "ameliorări nete" a situaţiei sanitare din Franţa, mai multe dintre restricţiile anti-COVID-19 vor dispărea începând de miercuri.

Astfel, pentru francezi va fi din nou posibil să mănânce pop-corn într-un cinematograf, un sandvici pe stadion sau într-un tren şi să bea un pahar de vin în picioare la tejgheaua unui bar.

Ministrul delegat al Turismului, Jean-Baptiste Lemoyne, a salutat "profesionalismul şi seriozitatea reprezentanţilor industriei distracţiilor nocturne, unul dintre cele mai afectate sectoare de activitate, cu 18 luni de închidere în doi ani de criză, un sector care au fost un pionier în controlarea paşaportului sanitar". "Pentru a-l cita pe Stromae: 'Alors on danse!'", a adăugat ministrul francez.

Cât despre reluarea concertelor cu spectatori în picioare, această măsură este afectată de "multe incertitudini", a nuanţat Daniel Colling, preşedintele societăţii care administrează sălile de spectacole Zenith din Paris, Nantes şi din Toulouse.

"Au existat atât de multe amânări, că acum avem cu 20% mai multe spectacole programate în 2022. Însă vreau să temperez acest elan: riscăm să obţinem încasări mai mici, pentru că spectacolele nu au un grad de frecventare aşa cum ar trebui. Observăm o scădere cu 20%-25% şi până la 30% a numărului de spectatori pentru anumite spectacole", a precizat el.

"De asemenea, există mai multe cazuri de 'no show', adică spectatori care au cumpărat bilete, dar care nu vin la spectacole de teama virusului", a adăugat Daniel Colling.

Guvernul francez a lansat marţi o campanie de sensibilizare împotriva GHB, supranumit "drogul violatorului", prin afişe şi pliante difuzate în cluburile de noapte şi care se adresează profesioniştilor din această industrie şi victimelor acestei practici.

"Drogat (ă) împotriva voinţei tale", este sloganul publicat pe unul dintre afişele campaiei, cu litere albe pe un fond portocaliu, ce vor fi distribuite în discotecile şi barurile de noapte înscrise în Uniunea meseriilor şi industriilor din sectorul hotelăriei (UMIH).

Afişele menţionează posibilitatea victimelor de a iniţia discuţii individualizate şi anonime "cu un jandarm sau cu un poliţist special pregătit" pentru astfel de situaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.