Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revine Valeriu Zgonea! Fostul președinte al Camerei Deputaților și Mihai Eftimie, aviz favorabil la şefia ANCOM / Video

captura video
valeriu zgonea

Revine Valeriu Zgonea! Fostul președinte al Camerei Deputaților și Mihai Eftimie, aviz favorabil la şefia ANCOM

Comisiile pentru tehnologia informaţiilor ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil, luni, candidaturile lui Valeriu Zgonea şi Mihai Eftimie pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), plenul Parlamentului urmând să decidă prin vot cine va ocupa această funcţie.

S-au înregistrat 17 voturi 'pentru' şi 9 'împotrivă' pentru raportul comisiilor, în care se precizează că cei doi candidaţi întrunesc condiţiile necesare numirii în această funcţie.

La audierea din comisii, Valeriu Zgonea, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi deputat PSD, a declarat că în ultimii 5 ani a activat la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, menţionând că nu mai este om politic de 8 ani.

Zgonea a spus că "România digitală trebuie să fie o poveste de succes"

Zgonea a spus că "România digitală trebuie să fie o poveste de succes", menţionând că este "un timp al schimbărilor", în care cei cu expertiză să gestioneze această instituţie.

"Autoritatea este într-o situaţie inedită, fiind în proces de digitalizare", a mai spus Zgonea, adăugând că este un om al dialogului şi intenţionează ca această instituţie să-şi păstreze statutul independent.

La rândul său, Mihai Eftimie, antreprenor din industria de comunicaţii, a afirmat că este inginer de aviaţie, cu un master în tehnologii spaţiale, rachete, cu experienţă în telecomunicaţii, menţionând că în 2011 a fondat o companie în domeniu şi a făcut şi consultanţă cu firme din străinătate.

"Intenţionez să schimb abordarea ANCOM, să devină o autoritate mult mai modernă", a spus Eftimie, arătând că România trebuie scoasă de pe 'lista ruşinii' în acest domeniu.

El a enumerat mai multe probleme cu care se confruntă în prezent ANCOM, printre care monitorizarea frecvenţelor civile, tarifele pentru apelurile internaţionale, care sunt printre cele mai mari în Europa, legea infrastructurii, adăugând că este nevoie şi de un nou sediu pentru această instituţie.

"Candidez independent. Nu am nicio rudenie şi nu cunosc pe nimeni, respect prevederile ordonanţei din domeniu. Cred că sistemul poate să mai dea şi erori şi dintr-o eroare pot să ajung preşedinte al ANCOM", a explicat Mihai Eftimie, întrebat de deputaţii USR dacă el consideră că are vreo şansă să fie ales în această funcţie nefiind propus de un partid.

Parlamentul se va întruni în şedinţă comună marţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.