Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revista americană Time: Anul 2020 este cel mai rău din istoria contemporană

Time

Anul 2020, care încă nu s-a încheiat, este cel mai rău din istoria contemporană şi unul la care nimeni nu ar dori să se întoarcă, scrie revista americană Time, care a dedicat coperta celei mai recente ediţii ultimelor 12 luni fatidice, relatează miercuri agenţia EFE, potrivit AGERPRES.

Anul ''2020 ne-a pus la încercare mai mult decât oricare altul. Către ce ne îndreptăm după acesta?'' - este mesajul înscris pe copertă, unde peste numărul ''2020'' apare o cruce.

''Au existat ani mai răi în istoria Statelor Unite şi, cu siguranţă, ani mai răi în istoria lumii, dar majoritatea dintre cei care trăim astăzi nu am văzut aşa ceva'', remarcă publicaţia americană.

Citește și: Decizia neașteptată luată de Eugen Tomac: Mi-am depus demisia din funcția de președintele al PMP .

Ar trebui să avem în prezent o vârstă de peste 100 de ani pentru ''a ne aminti de ruinele Primului Război Mondial şi de pandemia de gripă din 1918, aproximativ 90 pentru a avea o idee despre criza economică provocată de Marea Depresiune şi circa 80 de ani pentru a păstra o anumită memorie a celui de-al Doilea Război Mondial şi a ororilor sale'', explică mai departe publicaţia.

Restul populaţiei, cu vârste sub acestea, ''nu am fost pregătiţi pentru aceasta: pentru recurenţa dezastrelor naturale care confirmă cât de mult am trădat natura, pentru alegeri (prezidenţiale) disputate (în SUA) doar pe bază de fantezie, pentru un virus care a provenit, posibil, de la un liliac schimbând practic viaţa întregii planete şi omorând aproximativ 1,5 milioane de persoane în întreaga lume'', mai constată revista.

Citește și: Liderul AUR, George Simion va iniția suspendarea președintelui: Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral

Noua sa ediţie are asociată o înregistrare video intitulată ''În amintirea lui 2020'' şi care enumeră alte pierderi suferite anul acesta de umanitate, respectiv decesele baschetbalistului american Kobe Bryant, fotbalistului argentinian Diego Armando Maradona, actorilor Jerry Stiller, Sean Connery şi Olivia de Havilland, sculptorului de origine bulgară Christo, compozitorului Ennio Morricone, soliştilor de muzică country Kenny Rogers şi rock and roll Little Richard, printre alţii.

Time prezintă de asemenea imagini ale luptei declanşate în SUA prin mişcarea 'Black Lives Matter'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.