Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revista de satiră Mad Magazine dispare de la chioşcurile din SUA, după 67

Revista de satiră americană Mad Magazine, care i-a făcut să râdă sau i-a enervat pe cititorii săi timp de 67 de ani, va fi retrasă din chioşcurile din SUA, ultimul său număr lunar cu conţinut original urmând să apară în luna septembrie, a anunţat joi editorul său, DC Comics, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Primul număr al acestei reviste, cunoscută pentru umorul său politic incisiv, a fost publicată în 1952. Fondată de Harvey Kurtzman, Mad Magazine (MAD) şi personajul său mascotă, Alfred E. Neuman - un băiat roşcat, cu urechile clăpăuge, chipul plin de pistrui şi un dinte lipsă - au influenţat generaţii de umorişti.

Se taie în carne vie în PNL: EXCLUDERI pe bandă rulantă într-o filială importantă

Revista a cunoscut momentul ei de glorie la începutul anilor 1970. În 1974 se afla deja la apogeu, cu 2,8 milioane de exemplare tipărite. Însă publicul său a scăzut treptat, în 2017 fiind tipărite numai 140.000 de exemplare.

Mad Magazine va fi publicată cu conţinut original până în septembrie. Însă "după numărul 10 din această toamnă, nu vor mai fi conţinuturi noi, cu excepţia numerelor speciale de sfârşit de an", a anunţat DC Comics pentru televiziunea ABC. "Începând cu numărul 11, revista va oferi un conţinut nostalgic din ultimii 67 de ani", a afirmat sursa citată.

Citește și: Cristi Danileț, propunere BOMBĂ după decizia CCR - Judecătorul CERE ELIMINAREA prevederii privind judecătorii specializați pe corupție din lege

Influenţa Mad Magazine s-a estompat, după cum reiese dintr-un schimb recent de replici între preşedintele american Donald Trump şi unul dintre candidaţii democraţi la preşedinţie, Pete Buttigieg.

Donald Trump, în vârstă de 72 de ani, l-a comparat în mai pe Buttigieg cu mascota MAD, declarând pentru site-ul Politico că "Alfred E. Neuman nu poate deveni preşedinte al Statelor Unite". Buttigieg, în vârstă de 37 de ani, a replicat: "Trebuie să fiu sincer, trebuie să caut asta pe Google".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.