Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revolta angajaților de la Alro Slatina: 'Ori învingem, ori, dacă nu, să ne bage în puşcărie'

Preşedintele Sindicatului Aluministul din Alro, Constantin Popescu, a declarat luni, în timpul mitingului organizat în faţa Guvernului, că Executivul trbuie să intervină pentru oprirea abuzurilor de pe piaţa de energie.

"Aşteptăm de la Guvern să revină cu picioarele pe pământ, să devină oameni responsabili şi să aibă grijă de poporul român, că de aia s-au dus acolo. A fi patriot nu e o ruşine. Sperăm ca şi ei să se gândească că e mult mai important patriotismul faţă de România şi nu faţă de Uniunea Europeană. Să ne salvăm ţara şi să nu ne mai reseteze pe noi, să reseteze clasa politică şi instituţiile statului, care sunt realmente depăşite şi care nu iau nicio măsură în privinţa abuzurilor şi a hoţiilor demonstrate şi văzute care se fac în energie. Guvernul trebuie să fie responsabil, iar onoarea prim-ministrului, onoarea unui militar, să fie pusă în valoare şi să respecte românii, pentru că românii au nevoie de respect. Oamenii noştri din sindicat - ne-am săturat de atâtea vaiete, de atâtea lacrimi, de atâţia oameni care stau în genunchi şi ne spun să le salvăm locurile de muncă. Ce să le spun? Am ajuns în culmea disperării, deci vom merge până la capăt. Ori învingem, ori, dacă nu, să ne bage în puşcărie. Dacă a-ţi cere un drept e o infracţiune, să o facă. Ori să îi bage pe cei care sunt responsabili de jaful făcut asupra industriei şi de măcelul făcut asupra populaţiei din România cu gazele şi cu energia electrică", a menţionat Constantin Popescu.

"Revendicările sindicatelor din uzina de aluminiu sunt să putem achiziţiona energie la preţuri corecte, aşa cum achiziţionează şi traderii, şi astfel să salvăm locurile de muncă, să salvăm oamenii să nu intre în şomaj. Am făcut 80 de solicitări să participăm la licitaţiile Hidroelectrica, Nuclearelectrica, CE Oltenia şi am fost agreaţi să participăm doar la două licitaţii. Nu înţeleg de ce. Au fost licitaţii care s-au ţinut şi cu un singur licitator care a ajuns acolo şi i-au dat energia. Noi probabil că nu suntem pe placul lor. Solicităm Guvernului ca, aşa cum le-a dat energie traderilor, să ne dea de la fiecare trader câte 2 megawaţi şi vom redeschide două hale de electroliză şi vom putea să funcţionăm. Nu cerem mult, măcar câte 2 megawaţi, dar la preţuri corecte, nu la preţuri de speculă. Iar în altă ordine de idei, Piaţa pentru Ziua Următoare - PZU, să nu mai fie 45-50%, aşa cum fac ei, să fie 10%, aşa cum e în celelalte state din Uniunea Europeană. Nu credeţi că legile Uniunile Europene se aplică altfel în România decât în Austria, Germania şi în alte state?", a adăugat Constantin Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.