Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTA Șefului DSP Arad: acesta ACUZĂ că metodologia de testare e GREȘITĂ și cere Ministerului Sănătății schimbări urgente

Medlife
test PCR covid

Șeful DSP Arad, Horea Timiș, a propus Ministerului Sănătății aprobarea unui proiect prin care să se realizeze testarea în masă în zona industrială a orașului. Acesta susține că metodologia după care se fac testările este greșită.

„Săptămâna trecută am depus la MS un proiect prin care dorim să se aprobe să facem pooling (testare în masă 1/5/10) în zona industrială, pe programul național, într-un proiect pilot”, a scris Horea Timiș, șeful DSP Arad pe pagina lui de Facebook, conform Mediafax.

Citește și: Vești EXCELENTE pentru români, în plină criză economică generată de pandemie: ce anunță patronii legat de salarii

Acesta susține că zonele industriale trebuie protejate.

„Acolo sunt majoritatea salariaților activi, acolo are loc cea mai mare mișcare în comunitate - din judet și spre județ. Zona industrială reprezintă inima economiei unui județ, de acolo vin taxele și impozitele și salariile, astfel încât economia trebuie să funcționeze. În toată perioada pandemiei am avut cele mai intense controale pe mijloacele de transport, împreună cu colegii noștri de la poliție.. și a fost bine. În Arad nu ne-am confruntat cu probleme majore, cum s-a întâmplat în alte parcuri industriale din țară. Din nou vom intensifica această activitate cu rol preventiv”, a mai scris Timiș pe pagina de socializare.

Acesta mai spune că s-a gândit să facă și un laborator special pentru zona industrială sau o soluție IT de monitorizare a contacților în companii.

„Tot timpul am ținut un dialog cu zona industrială pentru fiecare situație în parte și am prioritizat anchetele epidemiologice. Am discutat - ori la sediul DSP, ori la sediul companiei - fiecare problema apărută. Ne-am gândit să facem și un laborator special pentru zona industrială dar... birocrația este așa de mare încât orice proiect moare în fașă și când o instituție se aproprie prea mult de privat, apar idei prin alte instituții. Ne-am gândit să implementăm cu IT-iști din privat soluții IT de monitorizare a contacților în companii, astfel încât atunci când ai un pozitiv să ai instant traseul și contactii direcți... dar birocrația și legislația ucid orice urmă de inovație într-o instituție și mai bine nu faci nimic decât să încerci să schimbi ceva. Birocrația este ceva de neimaginat și este creată doar ca să nu poți să faci nimic. Nu poți să primești - pe instituție - bani de la MS pentru proiecte, dar nu poți să primești nici de la companii...”, mai susține șeful DSP Arad.

El crede că până la urmă și proiectul cu testarea în zonele industriale va fi aprobat.

„Noi, Aradul, am fost tot timpul pioneri în inițiative pentru că am fost primul județ lovit în plin de valul unul. Când am testat centrele de bătrâni nici măcar nu era legislație pentru așa ceva, apoi, după câteva luni, s-a introdus obligativitatea. Așa se întâmplă și cu de a digitaliza vama și uite că, după ce am fost deja, se lucrează. Și e foarte bine că se întâmplă lucruri. Așa se va întâmplă și în zona industrială - suntem primii care am solicitat și o să se aprobe, firesc, cândva... Cândva, așa va fi și cu schimbarea de mentalitate, de legislație... doar că fiecare zi contează... și birocrația ucide vieți până la urmă, vieți ce pot fi salvate... iar lucrurile in Romania funcționează încet și foarte încet în instituții. Este nevoie de o revoluție legislativă în instituțiile publice. La noi, dacă inovezi parcă ești pedepsit, în alte țări măcar primești o diplomă dacă ai o idee”, a mai scris Horea Timiș.

Acesta susține că metodologia după care se fac testările este greșită.

„500 de pozitivi din 6000 de teste doar la Arad, arată fff clar că nu testăm corect. Risipa este imensă. De fapt metodologia după care testăm este greșită. Nu testăm acolo unde trebuie să testăm, nu testăm acolo unde este nevoie să testăm”, a mai scris șeful DSP Arad, într-o altă postare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.