Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă în Biserica Ortodoxă: Un grup de preoţi români şi-au făcut o biserică paralelă

biserica

Un grup de preoți nemulțumiți de abuzurile din din cadrul Bisericii Ordotoxe Române și-au făcut o biserică paralelă și au afiliat-o Patriarhiei Ortodoxe din Ucraina. Părintele Vasilache a început de jos, într-o parohie săracă dintr-un sat prăpădit din Moldova, scrie jurnalul.ro. Dar a reușit repede să se facă iubit de oameni, iar vestea preotului cu vorbe cu tâlc și sfaturi care ajung la inima credinciosului au depășit repede vatra satului și s-a dus hăt până la Iași, până la Suceava și până la Piatra Neamț. Veneau la el la biserică oameni din toate colțurile Moldovei. Asta până cât BOR a hotărât să-l excludă.

E convins că i s-a tras de la refuzul de a „unge” mecanismele superioare lui. „S-a ajuns repede la concluzia că, dacă am atât de mult succes, sunt și un preot bun de jumulit. Și am primit vizita unui consilier la mine acasă care a început să îmi dea povățuiri despre cum ar trebui să fac eu ca să fiu bine văzut. Mi-a zis: «Nu ar strica totuși să te duci să dai niște bani!»”. A refuzat să dea șpagă considerând că nu are de ce să gratuleze pe nimeni. La scurt timp i s-a cerut să plece. Apoi, pentru că în România BOR avea monopol, a căutat în alte țări ortodoxe pe cineva care să îl ia și pe el sub tutelă. Așa a ajuns la Cernăuți, în Ucraina, la Biserica Adevărat Ortodoxe a Kievului și a Întregii Rusii. A primit aprobarea de a face în România un vicariat, devenind vicarul Mitropoliei Cernăuților și Bucovinei de Nord pentru România.

Imediat au venit la el preoți sătui de abuzurile Bisericii Ortodoxe Române, dornici să slujească la el. Și pentru că avea deja foarte multe cereri de preoți din România care doreau imediat să se afilizeze, preotul Vasilache a trebuit să se extindă imediat la rangul de Mitropolie. Dar pentru asta a trebuit să îmbrace haina călugăriei, jurând să trăiască în sărăcie și castitate tot restul vieții și devenind astăzi Înaltpreasfințitul Mihail, Mitropolitul Bisericii Adevărat Ortodoxe a Kievului și a Întregii Rusii din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.