Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă în interiorul Guvernul lui Alexis Tsipras

syriza grecia stanga extrema

Ministrul grec de finanţe Yanis Varoufakis a provocat duminică o polemică în interiorul guvernului stângii radicale, după ce a numit o fostă parlamentară socialistă controversată să reprezinte Grecia la FMI. 

Economista Eleni Panariti a făcut parte din echipa guvernului precedent dreapta-socialişti în negocierile cu creditorii, UE şi FMI, asupra aplicării primului plan de ajutor al ţării, marcat de o politică strictă de austeritate. 

Numirea ei a provocat furia a 43 de parlamentari (dintr-un total de 149) ai stângii radicale SYRIZA, la putere, precum şi reacţia multor cadre din guvernul lui Alexis Tsipras, prim-ministru şi preşedinte al SYRIZA, notează France Presse. 

"Cineva care reprezintă politica Memorandumului (de austeritate) nu poate reprezenta actualul guvern ale cărui principii şi valori sunt complet diferite", au declarat deputaţii într-o scrisoare deschisă publicată duminică seară de agenţia de presă greacă Ana (semioficială). 

"Aceasta este o problemă politică... O decizie greşită şi se cere anularea ei", au scris aceşti deputaţi. 

O întâlnire era programată duminică seară între prim-ministrul Alexis Tsipras şi Yanis Varoufakis în legătură cu acest subiect, a afirmat Ana. 

În centrul atenţiei mass-media, ministrul Yanis Varoufakis, care este de asemenea deputat din partea SYRIZA dar nu membru de partid, a provocat deja polemică în interiorul guvernului la sfârşitul lunii aprilie. El a fost acuzat atunci de crearea unui climat negativ în negocierile dintre Atena şi reprezentanţii creditorilor, UE şi FMI, în legătură cu acordul ce trebuie încheiat asupra viitorului financiar al ţării. 

Pentru a detensiona acest climat, Alexis Tsipras a trebuit atunci să reorganizeze echipa greacă ce se ocupă de negocierile cu creditorii.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.