Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂ în sistemul sanitar după INCENDIUL de la ATI, care a făcut 10 VICTIME: Solidaritatea Sanitară acuză că ar o meserie pericoloasă

Costel Fotea, Facebook
Spital Galați

Calitatea de lucrător în sistemul public de sănătate a ajuns la ora actuală cea mai riscantă ocupaţiem afirmă Federaţia „Solidaritatea Sanitară”, exprimându-şi regretul pentru tragedia de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu decesul a zece persoane şi cu rănirea altora, inclusiv a unui medic care încerca să salveze pacienţii, conform News.ro.

Vezi și: Monica Pop: După părerea mea, pacienţii de la Piatra Neamţ nu au murit din cauza incendiului

”După cele întâmplate la Maternitatea Giuleşti am sperat că astfel de situaţii nefericite nu se vor mai întâmpla, atât pacienţii cât şi lucrătorii din spitale beneficiind de protecţie adecvată. Din nefericire, se dovedeşte că nu este aşa, la riscul deja foarte mare pe care îl generează infecţia cu SARS-CoV-2 asupra lucrătorilor din sănătate adăugându-se şi cele generate de infrastructura inadecvată. Calitatea de lucrător în sistemul public de sănătate a ajuns la ora actuală cea mai riscantă ocupaţie, o parte din noile riscuri răsfrângându-se şi asupra vieţii şi sănătăţii pacienţilor”, afirmă sindicaliştii.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” îşi exprimă regretul pentru tragedia de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ şi transmite condoleanţe familiilor victimelor incendiului din secţia ATI a acestui spital.

”Suntem alături de colegele şi colegii aflaţi la datorie, care au fost răniţi în încercarea de a salva pacienţii din incendiu, în special de dr. Ioan Cătălin Denciu, a cărui viaţă este în pericol”, transmite federaţia, adpugând că ”profesioniştii din sănătate, aflaţi sub presiunea multiplelor solicitări generate de pandemia COVID-19 în contextul resurselor extrem de limitate, au nevoie de solidaritatea întregii societăţii pentru a trece prin aceste momente dificile”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.