Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă la TAROM - Conducerea, acuzată că persiflează angajații și că a concediat singurul angajat cu dizabilități/ UPDATE

stiripesurse.ro
avion Tarom

Managementul companiei TAROM persiflează şi tratează cu indiferenţă drepturile angajaţilor stabilite prin contract, susţine Sindicatul Unit TAROM (SUT). Replica TAROM, la finalul articolului.

"În cadrul primei runde de renegocieri a drepturilor financiare aferente Contractului Colectiv de Muncă încheiat pentru anii 2022-2024, managementul companiei persiflează şi tratează cu indiferenţă drepturile angajaţilor stabilite prin contract. Chiar dacă managementul are obligaţia indexării salariilor brute cu rata inflaţiei pentru toţi angajaţii, ni se transmite că pentru acest drept al nostru stabilit contractual, compania trebuie să ceară aprobarea Comisiei Europene, lucru total fals! Acelaşi lucru l-au transmis către Sindicat şi când au fost întrebaţi de ce renunţăm la zborurile spre Barcelona, Viena, Munchen, Roma sau Londra, că aşa a impus Comisia Europeană! Oare Comisia Europeana chiar impune tot? Sau conducătorii Ministerului Transporturilor fac alte jocuri şi sigur nu în favoarea companiei", se arată într-un comunicat al Sindicatului Unit TAROM.

Singurul angajat cu dizabilități, concediat

Pe de altă parte, organizaţia atrage atenţia că, începând din 31 iulie, este concediat singurul angajat cu dizabilităţi al TAROM, o doamnă cu vechime de 29 de ani care este şi unic întreţinător de familie.

"Domnilor din management, nu vă daţi seama că cel mai important activ este angajatul? De fapt constatăm că şi pe noi ne vindeţi, dar foarte ieftin comparând cu piaţa concurenţială din domeniul aviaţiei. Sindicatul Unit TAROM informează angajaţii că toate drepturile neacordate începând cu octombrie anul trecut au fost solicitate a fi acordate obligatoriu prin instanţa de judecată", subliniază documentul citat.

UPDATE - TAROM: Câștigul mediu lunar/salariat a crescut cu peste 18% față de aceeași perioadă a anului trecut

„Ca urmare a unor afirmații transmise către mass-media de către reprezentanții Sindicatului Unit TAROM, cu privire la situația salarială din companie, precizăm în primul rând că venitul mediu al salariaților TAROM a crescut cu peste 18% în 2023, față de aceeiași perioadă a anului trecut, peste rata actuală a inflației.

Reprezentanții companiei TAROM mențin un dialog deschis și onest cu sindicatele reprezentative. Ca urmare a primei întâlniri pe care managementul companiei a avut-o cu reprezentanții sindicatelor (joi 27 iulie a.c.) am transmis că analizăm oportunitatea unor viitoare creșteri salariale, numai după aprobarea planului de restructurare de care depinde influxul de capital așteptat și stabilizarea financiară a companiei.”

De asemenea, reprezentanții companiei consideră foarte importante câteva precizări cu privire la situația persoanei cu dizabilități la care face referire SUT.

„Postul pe care îl ocupă momentan această persoană intră în restructurare, ca parte a planului care este menit să salveze și să revitalizeze compania TAROM”, au precizat reprezentanții TAROM.

„Mai mult decât atât, compania a oferit ocazia doamnei, tocmai pentru că este vorba despre o situație specială, să ocupe prin procesul de recrutare internă mai multe posturi care rămân în organigramă, inclusiv după definitivarea procesului de restructurare. Încercăm să găsim, în continuare, soluții”, au mai declarat aceștia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.