Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revolta șefului Wagner împotriva celor care îi ironizează pe ucraineni: Încetați să vă mai gândiți la ei ca lași. Sunt la fel ca noi! În ei curge același sânge

Ria Novosti
Evgheni Prigojin

Șeful trupelor de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, face declarații surprinzătoare, în care laudă curajul soldaților ucraineni și critică liderii din ministerul rus al Apărării. Ca un răspuns la afirmațiile ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu despre luptele de la Bakhmut, șeful mercenarilor recunoaște că bătălia se dă zi și noapte și se arată indignat că adversarii săi - soldații ucraineni - sunt poate ironizați sau considerați slabi.

„În ceea ce privește mișcarea frontului după 'curățarea lui Bakhmut', presa folosește întotdeauna un cuvânt foarte ciudat: 'a curăța'. În Bakhmut, conform diferitelor estimări, există între 12 și 20 de mii de luptători ai forțelor armate ucrainene. Dacă vrei să speli Bakhmut de ei, înseamnă să-i distrugi - să-i omori. Dacă se înțelege curățarea uniformelor lor și măturarea străzilor - PMC Wagner nu face acest lucru. Să ucizi 12-20 de mii de militari ucraineni până mâine dimineață este foarte dificil. Există astfel de maeștri doar în adâncurile Statului Major General sau în Soyuzmult-film. Am o mare rugăminte pentru toți jurnaliștii. Să nu mai alergăm în fața locomotivei și să spunem că am luat Bakhmut și ce se va întâmpla după aceea. La urma urmei, povestea nefericită a ursului neîmpușcat spune că nu vom împărți pielea, dar nimeni nu vorbește despre consecințele încercării de a jupui un urs care este încă în viață. Haideți să sacrificăm acest urs în pace. Credeți-mă, facem totul pentru el, deși încă nu ni se oferă muniție, echipament militar, arme, transport. Apropo, lopețile de dezamorsare a bombelor au fost date după aproape o lună”, a transmis șeful mercenarilor Wagner, pe canalul său de Telegram.

Există lupte grele zi și noapte la Bakhmut

„În ceea ce privește pierderile forțelor ucrainene, cred că ministrul apărării le-a evaluat corect. PMC Wagner a eliminat aproximativ 11 mii de oameni în februarie. Există lupte grele zi și noapte la Bakhmut, dar ucrainenii nu scapă nicăieri. Zelenski nu rămâne fără oameni, alte mii de oameni sunt aruncați în 'mașina de tocat carne'. Au muniție și arme până la fund, adică o nenorocită de tonă”, a mai punctat Prigojin.

Ucrainenii nu fug

„Încă o dată, fiți atenți! Ucrainenii nu fug. Ei mor în masă pentru Bakhmut și se predau doar în ultimă instanță. Încetați să vă mai gândiți la ei ca lași. Sunt la fel ca noi și în ei curge același sânge”, a concluzionat șeful Wagner.

Agenția AFP anunța anterior că forțele Kievului care luptă pentru a păstra controlul asupra Bakhmutului că unele unități au început deja să se retragă.

Vezi și: Armata ucraineană se retrage din Bakhmut: 'Suntem aproape încercuiți!'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.