Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTA unui chirurg bucureștean în Scandalul Dezinfectanților

rfi.ro
medici

Ieșirea lamentabilă a ministrului Sănătății în Scandalul dezinfectanților și scandalurile interminabile l-au determinat pe renumitul chirurg bucureștean, Florin Chirculescu, să susțină că sistemul medical românesc ”se duce de râpă” de vreme ce nici măcar organismul profesional al medicilor nu intervine pentru a reda încrederea în sistem:

Vezi și: ALERTĂ Ministerul Sănătății a găsit peste o sută de cazuri de dezinfectanți diluați

Ce liniște adie dinspre Colegiul Național al Medicilor... Au avut loc trei cutremure mediatice în medicina românească în ultimile luni, iar Colegiul Național nu ne-a oferit nici o poziție, nici o analiză - absolut nimic!

Să ne mai mirăm, atunci, că în media au ajuns să se vehiculeze opinii care nu au suport științific? Să ne mai întrebăm, atunci, de ce pacienții nu mai știu încotro să-și îndrepte privirea? Să mai fim uimiți, atunci, de prestația inconsistentă a decidenților.

Sistemul medical se duce de râpă sub ochii noștri și avem și noi o vină pentru asta: nu explicăm, nu argumentăm și nu susținem punctele de vedere pe care le-am învățat, măcar așa cum am deprins s-o facem în mult-hulitele prezentări de caz, pe care fiecare medic le-a susținut în examene și concursuri.

Cam asta ar fi trebuit să facă Colegiul Național de câteva luni bune încoace - în fond, Colegiul Medicilor este structura care, în orice țară civilizată, oferă normele și principiile științifice după care se desfășoară activitatea medicală. Nu poți să dobândești încredere dacă nu comunici cu cărțile pe masă.”, a spus Florin Chirculescu pe pagina de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.