Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR 22 de cadre medicale, între care 6 medici și 12 asistente, s-au dus INFECTAȚI la serviciu, după ce au revenit din concendiu

Facebook
medic doctor spital

Şase medici, 12 asistenţi medicali şi patru infirmiere de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad (SCJU) au fost depistaţi ca infectaţi cu SARS-CoV-2, în ultimele zile, ei fiind testaţi la revenirea din concediu sau după câteva zile libere de care au beneficiat.

Purtătorul de cuvânt al SCJU, Simina Roz, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că infectările în rândul cadrelor medicale ale spitalului au fost descoperite la testele de rutină care se fac tuturor angajaţilor la revenirea în activitate.

Citește și: Gabriela Firea, către Orban: ‘Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere’

"Majoritatea s-au îmbolnăvit în timpul concediului, în ţară sau străinătate. O parte dintre cadrele medicale infectate sunt internate, altele sunt acasă sub observaţie", a precizat Simina Roz.

Conducerea SCJU Arad a decis, la jumătatea lunii iulie, ca toţi angajaţii care revin din concediul de odihnă, concediul medical sau după cel puţin patru zile libere plătite să fie testaţi pentru noul coronavirus înainte să îşi reia activitatea. Primele trei îmbolnăviri au fost descoperite în urmă cu o săptămână, fiind vorba de trei medici.

Citește și: Tătaru: ‘Am văzut a doua cocoașă, a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.