Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR Ce au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorului într-o piață intens frecventată din București:

ANPC

Comisari din cadrul CRPCR București-Ilfov au efectuat un număr de 30 acțiuni de control privind verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor în Piața Delfinului din București, informează ANPC.

În urmă controalelor efectuate s-au aplicat 36 amenzi contravenționale în cuantum de 282.500 lei și 3 avertismente; s-a retras definitiv de la comercializare cantitatea de 1.034,765 kg și 12 l produse alimentare, în valoare de 24.732,975‬ lei și s-au oprit temporar de la comercializare 3.364‬‬ produse nealimentare în valoare de 105.127,4‬ lei. Motivele pentru care s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman au fost următoarele: produse cu dată limită de consum depășită; produsele nu erau însoțite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare și caracterizare; condiții de depozitare necorespunzătoare; produsele nu erau însoțite de documente de proveniență; schimbarea stării termice a produselor; igienă și spații de depozitare necorespunzătoare .

Cu ocazia acțiunilor de control desfășurate s-a propus măsură complementară de închidere pe o perioadă de până la 6 luni pentru 5 operatori economici și o măsură de încetare a practicii comerciale înșelătoare. De asemenea, pentru un operator economic s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor.

Citește și: Cutremur în USR! Se cere demisia lui Dan Barna! Mesaje din interior

Au fost verificați un număr de 10 operatori economici, ocazie cu care au fost identificate la comercializare un număr de 3.364‬ produse nealimentare (produse textile, paltoane, bluze, fuste, căciuli, șosete, pulovere, bustiere), în valoare de 105.127,4 lei, la care s-au constatat următoarele deficiențe: lipsă traducere în limba română a compoziției fibroase, lipsa etichetare produse. Operatorii economici au fost sancționați pentru încălcarea dispozițiilor Regulamentului CE 1007/2011 .

Au fost verificați un număr de 19 operatori economici care comercializau produse alimentare, ocazie cu care au fost identificate la comercializare diferite produse alimentare (jumări, slănină, cârnați, cășcaval afumat, smântână, urdă, brânză) cu dată limita de consum depășită; produse depozitate în condiții necorespunzătoare; comercializare de pește neetichetat în totalitate și fără documente de proveniență; comercializare diverse produse alimentare (cârnați, mici, carne) fără elemente de identificare și caracterizare, dar și fără termene de valabilitate; depozitare necorespunzătoare direct pe paviment.

Operatorii economici au fost sancționați pentru încălcarea dispozițiilor OG 21/1992 rep 2 și Legea 363/2007.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.