Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR Pacientă umilită, după ce a fost externată din spital

doctor pacient

O femeie din Bârlad a fost scoasă pe braţe de pompieri, pentru că rampa de acces nu poate fi folosită. O femeie de 75 de ani şi 140 de kg, care a contactat o infeţie nosocomială, a fost mutată din secţia externă Spitalului Municipal de Urgenţă Bârlad aflată la un km distanţă de clădirea principală, după mai bine de o oră de eforturi.

Cum pacienta era în stare foarte gravă, necesitând intubare, a fost chemat un echipaj de ambulanţă cu medic pentru efectuarea transferului. Potrivit adevarul.ro, medicul de pe ambulanţă a sunat la ISU să ceară ajutorul pompierilor, ca într-un final, şase pompieri să scoată bătrâna pe targa mobilă. Şase pompieri au purtat pe umeri pacienta până la Ambulanţă.

Scena a fost povestită pe Facebook chiar de un medic al spitalului, revoltat de ceea ce trebuie să suporte pacienţii dar şi cadrele medicale în România.

Vești bune pentru toți românii: impozit zero și TVA redus masiv

"Pacient cronic cu obezitate morbidă se interneaza într-un Spital Municipal din România pentru un puseu hipertensiv complicat cu edem pulmonar. Aici se pricopseşte cu un microb de spital multirezistent la antibiotice (pt.cunoscatori Klebsiella MDR). Ajunge intubată şi ventilata mecanic pe ATI, tratată cu TAZOCIN, cu evolutie lent favorabilă. Este detubată şi trimisă pe o sectie exterioara spitalului unde se agravează. Se solicita ambulantei echipaj cu medic pentru transfer înapoi la ATI. La secţia exterioara surpriză ..... patul pe roti al pacientei defect, rampa de acces complet inutilizabilă (lungime max.1 m, înclinatie foarte abrupta 40 grade). Noi cei de la Ambulanţă multumim pompierilor pentru că au intervenit în spital, ne-au ajutat să o mobilizăm şi să o transportăm din salon la targa ambulanţei. Dar oare pacientul poate mulţumi sistemului medical din România????", a scris dr. Dan Ungureanu de la SAJ Vaslui.

Cifre de ultimă oră privind dezastrul din spitale, în plin scandal al dezinfectanţilor diluaţi. Peste 5.000 de oameni s-au îmbolnăvit doar anul trecut în spitale din cauza bacteriilor, iar în ultimii trei ani aproape 13.000 au fost trataţi pentru acelaşi lucru. Numărul acestor pacienţi creşte constant, iar mulţi sunt nevoiţi să cheltuie zeci de mii de euro ca să îşi salveze viaţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.