Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru toți românii: impozit zero și TVA redus masiv

tva

O inițiativă parlamentară de modificare a Codului Fiscal, care propune o altă serie de reduceri de taxe, printre care TVA de 9% pentru livrarea de gaze naturale, electricitate, energie termică, canalizare și impozit zero pentru imobilele care sunt vândute la un preț mai mic decât cel la care au fost cumpărate, a fost transmisă Consiliul Fiscal pentru analiza impactului bugetar.

Inițiativa de modificare a Codului Fiscal conține mai multe propuneri de reduceri de taxe. Cel mai mare impact ar urma să aibă cota de 9%, față de 20% în prezent, pentru serviciile de canalizare, producția, transportul, distribuția și furnizarea de energie termică în sistem centralizat, livrarea de electricitate, livrarea de gaze naturale și serviciul public de salubrizare a localităților, precum și schimbarea impozitării tranzacțiilor imobiliare. Consiliul fiscal estimează că bugetul ar pierde încasări de circa 1,2 miliarde lei.

NUCLEAR: Fost director general al RAAN, săltat de DIICOT

Parlamentarii mai propun ca la transferul imobilelor din patrimoniul personal cota de impozit să fie de 3% și să se calculeze la diferența dintre prețul de achiziție și cel de vînzare, iar în cazul în care diferența este negativă, să nu se datoreze impozit.

În acest moment, cotele de impozit se aplică la valoarea de vânzare și sunt stabilite în funcție de perioada de deținere. Dacă au fost dobândite într-un termen de până la trei ani inclusiv, anterior vânzării, impozitul este de 3% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv și de 6.000 lei + 2% la valoarea care depășește 200.000 lei inclusiv, dacă prețul este mai mare decât această valoare. Cota de impozit pentru imobilele avute în proprietate mai mult de trei ani este 2% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv și de 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depășește 200.000 lei inclusiv, dacă prețul este mai mare decât această valoare, scrie profit.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.