Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR Patronul firmei de deratizare din cauza căruia au murit doi copii și o mamă, la Timișoara, a fost plasat în arest la domiciliu

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Patronul firmei de deratizare care a produs tripla tragedie din strada Mioriţa din Timişoara în urmă cu o lună, Buţă Ioan Sorin, a fost plasat în arest la domiciliu, după ce magistraţii Tribunalului Timiş au admis contestaţia formulată de acesta împotriva prelungirii măsurii arestării preventive cerută de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

"Soluţia pe scurt; cu majoritate (...) admite contestaţia formulată de contestatorul - inculpat B.I.S. arestat (...), Rejudecând, respinge ca neîntemeiată propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş privind prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului B.I.S. în dosarul penal nr. 624/P/2019. (...). Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului B.I.S. cu măsura arestului la domiciliu, constând în obligaţia acestuia de a nu părăsi imobilul situat în (...) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, pe o durată de 30 de zile, de la data de 17.12.2019 până la data de 15.01.2020, inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului B.I.S., în prezent reţinut în Arestul IPJ Timiş, de sub puterea mandatului de arestare preventivă din 19.11.2019 emis de Judecătoria Timişoara. (...) Definitivă", se menţionează în soluţia postată miercuri pe portalul Tribunalului Timiş.

Citește și: Vești de ultimă oră- Toți românii cu credite sunt vizați

Acesta a părăsit arestul Poliţiei Timiş marţi seara, după pronunţarea hotărârii instanţei, informează agerpres.ro.

Pe durata arestului la domiciliu, printre alte măsuri, inculpatul nu are voie să comunice cu persoanele vătămate şi nici cu martorii, direct sau indirect, pe nicio cale.

Citește și: Florin Cîțu a vorbit despre creșterea economiei României- Cum va fi posibil acest lucru

Magistraţii Tribunalului Timiş au emis pe 19 noiembrie mandat de arestare preventivă pe numele patronului firmei de dezinsecţie, Buţă Ioan Sorin, pentru infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice.

"În cauză există indicii că în procesul de deratizare, suspectul a folosit un insecticid denumit Delicia Gastoxin, care are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială", arăta prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalului Timiş, Violeta Filip.

Citește și: Mihai Fifor recționează după ce Guvernul și-a angajat răspunderea pe Buget: ‘Avem nevoie de buget dezbătut în Parlament și nu de unul făcut pe genunchi’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.