Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR Primele reacții ale simpatizanților ISIS după atentatul de la Munchen

jihad jihadisti islam islamisti

Simpatizanţi ai grupării Statul Islamic (SI) şi-au exprimat bucuria pe reţelele de socializare după atacul armat care a avut loc vineri într-un centru comercial de lângă Stadionul Olimpic din capitala landului german Bavaria, Munchen, soldat cu mai mulţi morţi şi răniţi, transmite Reuters.

"Slavă lui Allah, fie ca Allah să aducă prosperitate oamenilor noştri din Statul Islamic", se poate citi într-un mesaj în arabă pe un cont de Twitter cunoscut ca susţinător al SI.

Citește și: Scene INCREDIBILE petrecute la bordul unui avion: Ce i-au făcut niște microbiști unei stewardese / VIDEO

Atacul armat este al treilea act major de violenţă comis împotriva unor ţinte civile din Europa de Vest în ultimele opt zile. Atacurile anterioare din Franţa şi Germania au fost revendicate de Statul Islamic, iar poliţia din Munchen suspectează că a fost vorba despre un atac terorist.

Autorităţile au evacuat o parte dintre persoanele aflate în centrul comercial, însă mai sunt numeroşi oameni care se ascund în interior.

Citește și: Ea e femeia cu cei mai mari sâni naturali din lume: Fiecare cântărește aproape 30 de kg / VIDEO

O purtătoare de cuvânt a poliţiei din capitala Bavariei a afirmat că s-au înregistrat morţi şi răniţi. "Credeam că avem de a face cu un atac armat violent", a adăugat ea.

Postul german BR relatează că şase oameni şi-au piedut viaţa în atac şi că mulţi alţii au fost răniţi în atacul din centrul comercial. Anterior s-a difuzat o informaţie conform căreia Ministerul de Interne bavarez ar fi confirmat moartea a trei oameni, dar ulterior acesta a infirmat că a difuzat o astfel de informaţie.

Citește și: Doi iubiți din Dâmbovița au pus două tinere de 16 ani să facă videochat: Detalii incredibile din caz

Deocamdată nu este clar cine a comis atacul, care a avut loc la mai puţin de o săptămână după ce un tânăr afgan a atacat cu toporul şi cuţitul pasagerii unui tren, tot în Bavaria, rănind patru dintre aceştia înainte de a fi ucis. Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul, scrie agerpres.ro.

Citește și: Tinder s-a schimbat: Ce s-a introdus nou în aplicație

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.