Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLUȚIE Asiguratorul va fi obligat sa dea masina la schimb pe durata reparatiei

enational.ro
FETE MASINI RCA

Printre noile amendamente pregatite de jucatorii din piata asigurarilor auto obligatorii care vor fi depuse la Senat se numara si cel solicitat de service-urile auto: rent a car si pentru persoane fizice, nu doar pentru cele juridice in contul politei RCA.

Proiectul legii RCA a primit ieri ultimele amendamente. Acestea vor fi trimise la Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senat. Surse din piata au declarat ca printre amendamentele mentionate pana acum (diferentierea daunelor morale de cele materiale si bonificarea vatamarilor corporale, in baza unei valori a punctului traumatic stabilit de legiuitor), se mai numara unul care a fost introdus la solicitarea reprezentantilor service-urilor auto.

Citește și: România are cel mai falsificat document de călătorie din Europa

Conform acestui amendament, sistemul rent a car asociat politei RCA va fi introdus si la persoanele fizice, la fel ca la persoanele juridice. Astfel, pe durata reparatiilor masinii avariate, in baza aceleiasi polite RCA, pagubitul va primi gratuit masina la schimb de la asiguratorul soferului care a provocat dauna. Masina la schimb nu va putea fi insa utilizata mai mult de 14 zile, timp considerat suficient pentru repararea avariilor suferite de autovehiculul implicat in accident.

Reprezentantii asiguratorilor sustin insa ca introducerea sistemului rent a car la persoane fizice, chiar daca asigura confortul personal, conduce in general la scumpirea politei de asigurare, nu la ieftinirea ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.