Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLUȚIE în plata cu cardul: MasterCard introduce plata prin selfie, în 12 țări europene

Mastercard

Gigantul din domeniul sistemelor de plată MasterCard a anunțat marți lansarea unui sistem de plată prin identificare facială în 12 țări europene, urmând ca în 2017 acest sistem să fie extins treptat la nivel mondial, informează AFP. Tehnologia denumită Identity Check Mobile a fost dezvăluită în premieră la Mobile World Congress, un eveniment important care se derulează în fiecare an la Barcelona în luna februarie, și între timp a fost testată în Olanda, SUA și Canada.

"Mastercard Identity Check Mobile elimină necesitatea ca un deținător de card să țină minte parole...În schimb, deținătorul unui card își poate valida identitatea prin utilizarea unui scaner de amprente pe smartphone sau via o tehnologie de recunoaștere facială printr-un selfie", precizează grupul american într-un comunicat de presă.

Citește și: Victorie in instanta pentru fostul sot al Codrutei Kovesi!

Cele 12 piețe unde această tehnologie este disponibilă sunt Austria, Belgia, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Olanda, Norvegia, Spania și Suedia.

Potrivit firmei de cercetare de piață Juniper Research, valoarea globală a plăților prin intermediul dispozitivelor mobile sau wearables ar urma să ajungă la 95 miliarde de dolari în 2018 de la 35 miliarde de dolari anul trecut.

Citește și: Bill Gates detonează bomba: Și-a spionat angajații! Ce metode a aplicat

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăți care operează cea mai rapidă rețea de procesare a plăților din lume, oferind un liant între consumatori, instituții financiare, comercianți, autorități și companii din peste 210 de țări și teritorii, informează agerpres.ro.

Citește și: Leonardo DiCaprio se ÎNSOARĂ: Ea este aleasa / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.