Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluție în SRI

sri

Eduard Hellvig a produs o mică revoluție în SRI apelînd la cineva din afara Serviciului pentru comunicarea publică a Serviciului, afirmă jurnalistul Ion Cristoiu. Un critic vehemet al "Binomului SRI-DNA", Cristoiu surprinde cu o poziţie favorabilă Serviciului după angajarea lui Ovidiu Marincea. În opinia jurnalistului, la SRI are loc o mică revoluţie, care este abia la început.

Vezi şi: De la Realitatea TV la SRI: Ovidiu Marincea s-a făcut ofițer de presă la SRI

"Unii colegi au strîmbat din nas la acceptul lui Ovidiu Marincea de a lucra în cadrul SRI ca responsabil cu Comunicarea. Nu-l cunosc pe Ovidiu Marincea. Judecînd după CV e un jurnalist cu acte-n regulă. Pentru el experiența poate fi o provocare de destin.

Un Serviciu secret precum SRI se definește prin echilibrul delicat care trebuie să existe între secretul ca esență a muncii de Intelligence și nevoia modernă, resimțită de toate Serviciile secrete din democrațiile consolidate, de a fi transparent și, prin asta, friendly cu societatea civilă, cu opinia publică.

Unui om venit din afară și cu atît mai mult unui jurnalist îi va fi destul de greu să-i convingă pe cei din conducerea Operativă – nu pe directorul civil, acesta e demult convins – că SRI are nevoie de sprijinul opiniei publice, iar pentru asta, opinia publică trebuie convinsă că acolo, la SRI, nu se pun la cale lucruri oculte, înfricoșătoare.

Pentru asta, SRI trebuie să se explice și să justifice infinit mai mult decît pînă acum în fața opiniei publice. A găsi formulele care să facă SRI mai comunicativ fără a încălca secretul cerut de Regulament va fi pentru Ovidiu Marincea o întreprindere care presupune un efort de talent și inteligență categoric mai mare decît cel reclamat de activitatea de jurnalist. (...)

Deschiderea către opinia publică, făurirea imagini de Seviciu friendly, contrazicerea suspiciuni de Forţă ocultă, reafirmarea adevărului că SRI e sub control parlamentar țin în exclusivitate de datoriile directorului SRI.”

Procesul început de Eduard Hellvig pentru îndeplinirea acestei responsabilități decurgînd din condiția sa de director civil a înregistrat luni, 17 mai 2015, un moment important: Angajarea unui ziarist profesionist în calitate de consilier de Comunicare al Directorului.

Nu întîmplător am insistat pe ipostaza lui Ovidiu Marincea de ziarist profesionist. Eduard Hellvig a produs o mică revoluție în SRI apelînd la cineva din afara Serviciului pentru comunicarea publică a SRI și mai ales la un ziarist al cărui profesionalism nu-l poate nimeni pune la îndoială.

E limpede din Declarația lui Eduard Hellvig că Ovidiu Marincea n-a fost angajat pentru a-l consilia pe director cum să dea interviuri presei, ci pentru a organiza un temeinic Departament de Comunicare publică al SRI.

Momentul de luni, 17 august 2015, ne lasă să credem că Eduard Hellvig a venit la conducerea SRI cu un Program bine articulat de schimbare radicală a imaginii publice a Serviciului. Sunt convins că în această direcție vor urma și alte lucruri surprinzătoare", scrie Cristoiu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.