Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLUȚIE în Turcia: 10.000 de polițiști au intrat în forță în protestatari / VIDEO

E revoluție în Turcia de 1 mai! Politiştii turci au intervenit de 1 Mai, în Istanbul, cu tunuri cu apă, gaze lacrimogene şi au tras cu gloanţe de cauciuc, pentru a dispersa cei peste 1.000 de prostestarii stânşi în piaţa Taksim.

Peste 10.000 de politişti turci "veghează" atât Istanbului, cât şi zonele limitrofe ale oraşului. Mulţi dintre ei au fost însărcinaţi să păzească Piaţa Taksim, care a fost declarată zonă interzisă de Guvernul de la Ankara. Primul ministru turc, Ahmet Davutoglu, a afirmat că orice încercare de adunare în această piaţă va fi considerată o tentativă de creere a haosului.

Oamenii nu au ţinut cont de acest lucru şi au pătruns în piaţa Taksim. Aceştia s-au strâns la apelul mai multor sindicate şi partide politice de opoziţie, cu scopul de a denunța interdicția impusă de autorități.

Politiştii au intervenit şi câteva grupuri de protestatari au ripostat cu sticle, pietre și focuri de artificii.

Per total, 203 persoane au fost arestate, iar peste 20 de oameni au fost răniţi în urma confruntătilor, dintre care 8 sunt politişti, potrivit datelor anunţate de Guvernatorul Istanbulului, Vasip Sahin, citat de wsj.com.

În acelaşi timp, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a făcut apel la calm, în mesajul său de 1 Mai, însă a avertizat că orice provocare va fi sancţionată.

"Piața Taksim este locul pentru 1 Mai!", "Trăiască 1 Mai!", "Cot la cot împotriva fascismului!" au strigat protestatarii, în fața tunurilor cu apă și a numeroaselor cordoane de polițiști care blochează toate căile de acces în piața Taksim.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.