Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluție decembristă în sistemul de Sănătate, împotriva lui Arafat. Medici: 'Considerăm inacceptabilă această abordare'

capital.ro
Raed-Arafat

Tot mai mulți medici renumiți din România se revoltă împotriva actului normativ propus de Arafat pentru reglementarea medicinei de urgență. Medicii sunt nemulțumiți de excluderea din circuitul de avizare a Ministerului Sănătății, dar și de tentativa lui Arafat de a impune norme în sistemul de educație al medicilor, special pentru medicina de urgență.

După o adresă de protest, semnată de toți rectorii universităților de medicină din România, împotriva strategiei Departamentului pentru Situații de Urgență care, spun aceștia, impune o segregare în rândul medicilor din România, alți doi medici renumiți se alătură ”revoluției” împotriva lui Arafat.

Comisia de specialitate ATI din cadrul Ministerului Sănătății, condusă de Prof. Dr. Dorel Săndesc și Prof. Dr. Șerban Bubenek, consideră inacceptabilă abordarea lui Raed Arafat în ceea ce privește influențarea și finanțarea serviciilor care se află sub coordonarea Ministerului Sănătății și anume serviciile UPU și CPU din structura spitalelor dar și serviciile de Ambulanță.

”Strategia propune măsuri importante care privesc două Ministere CE NU SUNT INCLUSE IN CIRCUITUL DE AVIZARE și nu au fost consultate în elaborarea acestui proiect: Ministerul Sănătății și Ministerul Educației Naționale! Considerăm inacceptabilă această abordare, întrucât prevederile HG influențează organizarea și finanțarea unor servicii care sunt sub coordonarea și finanțarea Ministerului Sănătății”, se arată în documentul citat.

Comisia ATI ar vedea DSU într-un rol consultativ în ceea ce privește serviciilor de urgență coordonate de Ministerul Sănătății. Strategia, în forma propusă de Arafat scoate din circuitul de avizare atât Ministerul Sănătății, cât și Ministerul Educației.

”Considerăm că reglementarea clară a responsabilităților în acest domeniu de importanță strategică este absolut necesară, că va fi de natură să evite tendințele de separare/segregare a pregătirii de specialitate care se manifestă, precum și a tensiunilor și conflictelor determinate de suprapunerea drepturilor și responsabilităților diferitelor structuri și autorități.

În concluzie, considerăm că proiectul de HG aflat în discuție este inacceptabil ca formă și fond și propunem retragerea lui.”, se concluzionează în adresa semnată de Prof. Dr. Dorel Săndesc și Prof. Dr. Șerban Bubenek.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.