Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluție în fotbalul brazilian. 23 din cele 40 de cluburi din prima şi a doua divizie de fotbal brazilian vor constituirea propriei ligi

Douăzeci şi trei din cele 40 de cluburi din prima şi a doua divizie de fotbal brazilian au creat, luni, un al doilea bloc pentru constituirea propriei ligi şi care va contrabalansa în negocieri un prim grup de opt echipe care au făcut deja pasul spre acest obiectiv, informează agenţia EFE, citat de Agerpres.

Într-o scrisoare comună, cele 11 echipe din divizia A şi cele 12 din divizia B, care alcătuiesc aşa-numitul bloc "Forte Futebol", au transmis că se vor reuni pe 16 mai, independent de celălalt grup, care a programat reuniunea pe 12 mai.

Totuşi, grupul celor 23 a indicat că nu va exista "nicio ligă fără unirea celor 40 de cluburi participante din cele două divizii'', urmând ca după 16 mai să se ajungă la un consens.

Cele 23 de echipe sunt conduse de Athletico Paranaense şi Fluminense, singurele dintre aşa numitele echipe mari care formează acest bloc.

Crearea unei ligi în Brazilia nu implică desfăşurarea unui campionat paralel, aşa cum s-a întâmplat în 1987 când "echipele mari" au jucat propriul turneu independent de Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF).

Modelul de ligă proprie ar acorda mai multă autonomie cluburilor pentru organizarea şi comercializarea drepturilor, similar cu cel din La Liga (Spania).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.