Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluție în traficul din Capitală - Viceprimarul Bujduveanu vrea să permită aprovizionările doar noaptea

interzis tir

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu propune un proiect de hotărâre conform căruia, din primăvara anului viitor, aprovizionarea spaţiilor comerciale din Bucureşti se va realiza doar pe timpul nopţii, în intervalul orar 22,00 - 06,00.

Proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei. Măsura vizează deblocarea traficului rutier la ore de vârf, a scris viceprimarul, miercuri, pe Facebook.

"Pe modelul marilor oraşe cu administraţie liberală - Oradea, Cluj-Napoca sau Arad, care au reglementat acest domeniu de acum câţiva ani, şi Bucureştiul va avea reguli clare în acest domeniu. Propunerea mea este ca, din primăvara anului viitor, aprovizionarea spaţiilor comerciale din Capitală să se facă doar pe timpul nopţii, în intervalul orar 22,00 - 06,00. Nu mai permitem blocarea primei benzi de circulaţie", a explicat Bujduveanu.

Observaţii pot fi transmise direct pe site-ul PMB sau pe email: cabinet.viceprimar1@pmb.ro.

"Decizia finală va fi luată împreună cu antreprenorii din Bucureşti! Noile prevederi nu se vor aplica şi teraselor sezoniere din Centrul istoric, pentru care programul de aprovizionare rămâne neschimbat", a transmis viceprimarul.

Amenzi de mii de lei

Conform proiectului, agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti sunt obligaţi să realizeze aprovizionarea în intervalul orar 22,00 - 6,00. Nerespectarea programului de aprovizionare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 3.000 - 5.000 de lei.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Brigada Rutieră, Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, Direcţiile Generale de Poliţii Locale ale sectoarelor 1- 6.

Se exceptează de la aceste prevederi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea de aprovizionare conform Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea teraselor sezoniere în zonele protejate şi în perimetrul Centrului istoric.

Potrivit referatului de aprobare, Bucureştiul este un oraş foarte aglomerat, cu trafic intens, cu multe centre comerciale mari, a căror aprovizionare este realizată în principiu cu autovehicule cu gabarit mediu şi mare.

"Pentru a se realiza o dezvoltare sustenabilă a Capitalei, printre obiectivele autorităţii publice locale se regăsesc fluidizarea traficului, reducerea poluării şi implicit îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor. Ca orice aglomerare urbană, transportul şi circulaţia rutieră în oraş sunt esenţiale şi în permanenţă trebuie luate măsuri pentru decongestionarea traficului şi reducerea poluării", se explică în document.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.