Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Revoluţie' la Episcopia Huşilor după plecarea ierarhului acuzat de homosexualitate. Decizii radicale luate de noul episcop

agerpres.ro
Episcop de Husi Preasfintitul Ignatie Muresanul

PS Ignatie, noul episcop al Huşilor, cel care i-a luat locul lui Corneliu Bârlădeanu, fostul episcop acuzat de homosexualitate, stârneşte o adevărată revoluţie în Episcopia Huşilor. Acesta renunţă la luxul predecesorului şi anunţă că va duce o viaţă mai modestă.

Noul episcop a anunţat că va transforma palatul episcopal în care a locuit fostul Episcop, Corneliu Bârlădeanu, într-o mănăstire de maici, iar autoturismul de lux folosit de predecesorul său va fi scos la vânzare, potrivit adevarul.ro.

Vezi şi: SURPRIZĂ la CCR: Kovesi, apărată de o judecătoare propusă de PSD (document)

”Nu locuiesc în palatul nou, locuiesc în cel vechi. Cu palatul nou m-am gândit la o idee, probabil va fi transformat într-o mănăstire de maici. Avem nevoie de maici pentru ateliere, pentru pictură, broderie. Sunt mulţi preoţi care au nevoie de veşminte, straie. Este un proiect de viitor. Nu este foarte uşor să găseşti maici destoinice care să vină acolo, în clădirea respectivă”, a declarat noul Episcop al Huşilor, potrivit sursei citate.

PS Ignatie a anunţat că doreşte să renunţe şi la autoturismul de lux, un VW Touareg, pe care fostul episcop l-a achiţionat în anul 2015.

„Încă nu am maşină. Apelez în stânga şi dreapta să mă ajute câte cineva să pot să mă deplasez. Există o maşină,  pe care dumneavoastră aţi mai văzut-o, o ştiţi, însă eu am decis să fie vândută. Este decizia mea, nu vreau să merg într-o asemenea maşină. Eu am alt stil, altă linie. Maşinile sunt ultimul lucru care mă interesează pe mine. Eu am alte pasiuni, cărţile. În străinătate circulam foarte mult cu metroul, cu mijloacele de transport, cu trenul. Astfel aveam ocazia să întâlnesc români, să pot interacţiona cu ei”, a mai precizat episcopul Ignatie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.