Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluție la Microsoft! Toate calculatoarele vor fi vizate. Inteligența Artificială își face 'loc' pe Windows

itprotoday.com
microsoft copilot ai

Microsoft a făcut un alt pas spre integrarea tehnologiei inteligenței artificiale (AI) în produsele sale. Pe 21 septembrie, compania a anunțat Microsoft Copilot, care îmbină interfețele de pe Windows cu modelele de limbă.

Conform anunțului Microsoft, soluția va funcționa ca o aplicație sau se va dezvălui utilizatorilor făcând clic dreapta. Va fi disponibil ca îmbunătățiri pentru aplicații populare precum Paint, Photos și Clipchamp. În alte produse, motorul de căutare Bing va fi susținut de noul model DALL-E 3 al OpenAI , în timp ce Microsoft 365 Copilot va integra un asistent de chat pentru soluții de întreprindere, conform cointelegraph.com.

Intrăm într-o nouă eră a AI, una care schimbă fundamental modul în care ne raportăm la tehnologie și beneficiem de pe urma acesteia”, a declarat Microsoft în anunț. O versiune timpurie a Copilot va fi disponibilă ca actualizare gratuită pentru Windows 11 începând cu 26 septembrie și în Bing, Edge și Microsoft 365 la sfârșitul acestui an, a spus compania.

Unul dintre pariurile gigantului tehnologic este Microsoft 365 Copilot, conceput pentru a ajuta utilizatorii și întreprinderile cu sarcini repetitive, cum ar fi scrierea de documente, rezumate și prezentări. Soluția funcționează prin aplicațiile tradiționale Microsoft - cum ar fi Word, Excel și PowerPoint - și costă 30 USD pe lună per utilizator, pe lângă taxa de abonament pentru accesarea aplicațiilor Microsoft 365.

Conform previziunilor companiei financiare Macquarie pentru Fortune, Microsoft are aproximativ 382 de milioane de utilizatori comerciali pentru produsul său Office 365. Pe baza estimărilor raportului, dacă doar 2,5% dintre acești utilizatori optează pentru upgrade-ul Copilot 365 de 30 USD, compania ar putea genera un venit anual suplimentar de 3,4 miliarde USD.

Microsoft avansează, de asemenea, funcții pe Bing cu răspunsuri personalizate. Potrivit companiei, modelele sale de AI vor putea să încrucișeze istoricul chaturilor pentru a oferi noi rezultate pentru utilizatori - de exemplu, spunându-ți când echipa ta de fotbal preferată joacă în zona ta și când ești disponibil să participi. De asemenea, Bing va pune utilizatorilor săi mai multe întrebări atunci când fac cumpărături online, apoi va folosi acele informații pentru a oferi rezultate mai personalizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.