Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluție tehnologică: nu va mai fi nevoie să-ți încarci telefonul vreodată

makeuseof.com
telefon incarcator

Închipuie-ți că nu mai este nevoie să-ți încarci telefonul vreodată. Poți uita de agitația cu cabluri și prize atunci când nivelul bateriei scade la 2%. Este un vis frumos, nu-i așa? Bateria nucleară oferă promisiunea a 50 de ani de energie., informează tbsnews.net.

Energia nucleară are rădăcini încă din primele decenii ale secolului al XX-lea, dar a avut o dezvoltare semnificativă în anii 1940. Momentul crucial a fost prima reacție nucleară controlată în lanț pe 2 decembrie 1942, coordonată de fizicianul italian Enrico Fermi, în cadrul celebrei Proiect Manhattan. Această realizare a reprezentat un punct de cotitură în tehnologia nucleară.

Oamenii de știință explorează modalități de a folosi această tehnologie pentru a alimenta ceva fără de care nu putem trăi cu toții – smartphone-urile noastre.

Independent (prin Android Central) raportează că un startup chinez a dezvoltat o baterie care, susține compania, nu are nevoie de încărcare sau întreținere timp de 50 de ani. Cu sediul la Beijing, Betavolt face titluri pentru descoperirea sa în miniaturizarea energiei atomice. A reușit să comprima 63 de izotopi nucleari într-un modul mic decât o monedă.

Este realizabil?

Compania din spatele acestei inovații dezvăluie că bateria sa de nouă generație este deja în testare pilot. Planul? Pentru a-l produce în masă pentru uz comercial în dispozitive precum telefoane și drone. Cu toate acestea, nu există încă o dată stabilită pentru când aceste baterii vor fi disponibile.

Betavolt a anunțat că modelul său inițial de baterie nucleară oferă o sută de microwați de putere la o tensiune de 3V, cu dimensiuni de 15x15x5 milimetri cubi. Privind în perspectivă, compania își propune să-și intensifice tehnologia pentru a produce o baterie capabilă de un watt până în 2025.

Bateriile nucleare compacte de la Betavolt ar putea fi aliniate pentru a spori puterea. Compania are planuri mari, imaginându-și telefoane mobile care nu au nevoie de reîncărcare sau drone care zboară la infinit. Dar să fim realiști: durata lungă de viață și puterea non-stop a acestor baterii ar putea fi exagerată pentru smartphone-uri, pe care de obicei le înlocuim la fiecare câțiva ani și le putem încărca cu ușurință.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.