Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluționarii i-au trimis SCRISOARE lui Ludovic Orban: Îi cer retragerea OUG prin care a fost DESFIINȚAT Institutul Revoluției

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ludovic Orban Parlament

Ludovic Orban a vrut să facă ordine, la finalul anului trecut, și a decis că printre lucrurile cele mai importante și care nu sufereau amânare era și desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989. Guvernul a dat o OUG, iar Institutul a intrat în istorie. Însă, o parte dintre revoluționari sunt deranjați de decizia Guvernului și i-au trimis o scrisoare deschisă premierului prin care îi solicită să renunțe la această OUG, pentru ca Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 să rămână în funcțiune.

”SCRISOARE DESCHISĂ

adresată PRIM –MINISTRULUI Ludovic ORBAN

LORD ’89 SOLICITĂ DE URGENȚĂ RETRAGEREA OUG nr. 91/30.12.2019

Citește și: Se răstoarnă cazul Caracal! Gheorghe Dincă dezvăluie că nu a omorât-o

Asociațiile de revoluționari membre fondatoare LORD ’89 - FEDERAȚIA NAȚIONALĂ LOJA DE ONOARE A REVOLUŢIONARILOR DIN DECEMBRIE 1989, ce au drept scop respectarea şi promovarea idealurilor Revoluției Române din Decembrie ’89, cât și apărarea libertății și consolidarea democrației în România, prin prezenta

Dle. Prim- ministru, vă solicităm de urgență să faceți demersurile necesare în vederea retragerii ORDONANȚEI DE URGENȚĂ a Guvernului României nr. 91/30.12.2019, publicată în Monitorul Oficial nr. 1059/31.12.2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.

Citește și: Lovitură pentru Parlament! Va fi demis Guvernul Orban?

MOTIVE:

INSTITUTUL REVOLUȚIEI ROMÂNE DIN DECEMBRIE 1989 –IRRD 1989, înființat în baza Legii nr. 556/2004, este singura instituție ce are ca obiect de activitate analizarea științifică, cercetarea și redarea adevărului istoric al evenimentelor Revoluţiei române din decembrie 1989.

Mai mult, vă reamintim că în prezent la Camera Deputaților, se află în dezbatere parlamentară, PL-x nr. 330/2019 - privind legea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, la care Guvernul României poate supune spre dezbatere parlamentară amendamentele dorite. În aceste condiții, Guvernul României nu justifică adoptarea OUG nr.91/ 30.12.2019, aceasta fiind neconstituțională, eliminând astfel etapa pronunțării Parlamentului în acest sens.

Citește și: Medicii fac front comun în cazul Beuran!

De reținut este faptul ca această Ordonanță a fost adoptată în regim de urgență în ultima ședință de Guvern din anul 2019, iar conform Curții Constituționale, “URGENȚA ” reprezintă o situație extraordinară a cărei reglementare nu mai poate fi amânată sau existența unei stări de fapt obiective, cuantificabile, independente de voința Guvernului, care ar pune în pericol un interes public .

Domnule Prim-ministru Ludovic ORBAN, este de neiertat pentru istoria poporului român și pentru poporul român, ca la împlinirea a 30 de ani de la Victoria Revoluției Române, când națiunea română își comemorează eroii căzuți în acel sângeros Decembrie ’89, care cu jertfă și sacrificii supreme, au instaurat libertatea și democrația în România, Guvernul României să procedeze la desființarea INSTITUTULUI REVOLUȚIEI ROMÂNE DIN DECEMBRIE 1989.

Citește și: Guvernul Orban lovește în români! Vrea să atace la CCR

Desființarea INSTITUTULUI REVOLUȚIEI ROMÂNE DIN DECEMBRIE 1989 este o blasfemie și o jignire adusă atât Revoluției Române, mișcării revoluționare, cât și poporului român, urmărindu-se eliminarea unui act istoric al poporului român, prin care s-a redat demnitatea de popor și neam.

Revoluția Română face parte din istoria poporului român și trebuie să ramână a poporului român, a celor care au înfăptuit-o, nu doar pentru a fi scrisă în Cartea de aur a Istoriei neamului, ci şi pentru imaginea noastră ca popor şi ţară.

Citește și: Ultimă oră! Klaus Iohannis a semnat decretele

Nu trebuie să uităm că Revoluția este un bun istoric, al unui întreg popor, un act înfăptuit de oameni pentru oameni, cu curaj, spirit de sacrificiu și dârzenie, în numele unor idealuri și drepturi sfinte, cu încrederea unui neam cu frică de Dumnezeu și respect față de adevăr.

Dumnezeu să binecuvânteze România !”, se arată în documentul semnat de președintele LORD ’89, Ionel Struță.

Citește și: Se răstoarnă cazul Caracal! Gheorghe Dincă dezvăluie că nu a omorât-o .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.