Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluţionarul Dumitru Iliescu. Cum s-a inflamat toată presa degeaba

klaus iohannis semneaza decrete

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marţi, 26 iulie, decretul privind conferirea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” pentru 548 de persoane. Pe listă apare şi un anume Dumitru Iliescu, confundat de toată presa din România cu generalul Dumitru Venicius Iliescu, fost şef SPP.

Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, instituţie care a întocmit lista din decretul semnat de Iohannis, informează că revoluţionarul Dimitru Iliescu este un medic născut în 1938, nu fostul şef SPP.

"Noi am întocmit lista. Nici vorbă să fie generalul Dumitru Iliescu. O prostie. De fapt, se poate observa că fostul şef SPP are încă un prenume. Persoana propusă de noi este un medic născut în 1938", a declarat secretarul de stat Adrian Sanda, pentru stiripesurse.ro. Acesta a mai precizat că scopul instituţiei este să separe adevăraţii revoluţionari de impostori, iar includerea Dumitru Venicius Iliescu pe lista revoluţionarilor nu ar fi avut sens, mai ales în contextul în care generalul este acuzat de reprimarea protestelor din decembrie 1989.

Vezi şi: După nouă luni, noi audieri în cazul Colectiv

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.