Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rex Tillerson a părăsit Golful după discuţii asupra crizei regionale, fără a anunţa progrese

Time
Rex Tillerson

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a părăsit joi Qatarul, după un turneu în ţările arabe din Golf destinat să atenueze cea mai gravă dispută regională din ultimii ani, dar nu a făcut niciun anunţ despre progrese în rezolvarea crizei declanşate în urmă cu peste o lună, relatează Reuters. Tillerson a refuzat să răspundă la întrebări după întâlnirea cu emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad al-Thani, pentru a discuta despre disputa Qatarului cu patru state arabe care care au tăiat legăturile cu Doha pe 5 iunie, acuzând-o că finanţează grupuri extremiste şi se aliază cu principalul lor duşman, Iranul. Qatarul respinge acuzaţiile.

"Sper să ne vedem din nou în circumstanţe mai bune", i-a spus fratele emirului, şeicul Mohammad bin Hamad al Thani, lui Tillerson, la plecarea acestuia de pe aeroportul din Doha. Miercuri, Tillerson a avut în oraşul saudit Jeddah de la Marea Roşie discuţii cu miniştri din Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite şi Egipt, cele patru ţări care au impus interdicţii asupra călătoriilor şi sancţiuni comerciale Qatarului.

El a semnat anterior un acord SUA-Qatar de combatere a finanţării terorismului, într-un efort de a detensiona criza, deşi oponenţii Qatarului au declarat că nu a reuşit să le înlăture preocupările, conform Agerpres. "Cele 13 cereri au rămas nerezolvate", titra joi ziarul al-Ittihad având legături cu guvernul din Abu Dhabi, făcând referire la o listă de cereri trimisă Qatarului de statele arabe, pentru a pune capăt crizei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.