Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rex Tillerson anunţă că Departamentul de Stat începe pregătirile pentru a muta ambasada SUA la Ierusalim

Rex Tillerson

Departamentul de Stat al SUA va începe "imediat" pregătirile pentru a muta ambasada Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim, întărind securitatea pentru a-i proteja pe americanii din Orientul Mijlociu, a anunţat miercuri secretarul de stat american Rex Tillerson, informează AFP. Decizia preşedintelui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului "reprezintă o adecvare la realitate a prezenţei americane", deoarece parlamentul, Curtea Supremă, preşedinţia şi serviciile premierului israelian sunt amplasate în acest oraş, a apreciat şeful diplomaţiei americane într-un comunicat, conform Agerpres.

Tillerson a dat asigurări că decizia a fost luată după consultări cu "numeroşi prieteni, parteneri şi aliaţi". "Credem ferm că există şansa unei păci durabile. Departamentul de Stat va începe imediat procesul de punere în practică a deciziei şi va începe pregătirile pentru mutarea ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim", a declarat Tillerson, aflat miercuri în vizită la baza militară americană Ramstein din Germania. Însă o astfel de mutare ar urma să dureze câţiva ani, deoarece este nevoie să fie găsit un spaţiu corespunzător şi să fie construită o clădire, cu toate implicaţiile de securitate pe care le presupune aceasta, potrivit unor responsabili americani.

"În colaborare cu alte agenţii federale, am realizat planuri de securitate solide pentru a proteja securitatea americanilor în regiunile vizate", a mai anunţat Tillerson, în condiţiile în care decizia lui Trump riscă să provoace sentimente antiamericane puternice în Orientul Mijlociu. "Am luat toate măsurile corespunzătoare din timp şi suntem încrezători în capacitatea noastră de a asigura securitatea cetăţenilor noştri", a insistat şeful diplomaţiei americane.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel, anunţ ce marchează o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu. Totodată, Trump a cerut Departamentului de Stat al SUA să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim şi a anunţat că vicepreşedintele Mike Pence va efectua o vizită în Orientul Mijlociu în următoarele zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.