Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rex Tillerson anunţă că SUA vor continua lupta pentru 'eliminarea ameninţării' teroriste

Rex Tillerson

SUA vor 'continua lupta' pentru 'a elimina ameninţarea' teroristă, a declarat miercuri secretarul de stat american Rex Tillerson, la o zi după atentatul de la New York comis de un bărbat suspectat de legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), soldat cu opt morţi şi 11 răniţi, relatează AFP. 'Încă o dată am văzut faţa malefică a terorismului în interiorul graniţelor noastre, dar este o faţă care nu cunoaşte graniţe', a declarat responsabilul american, care l-a primit pe ministrul belgian de externe Didier Reynders la Departamentul de Stat din Washington.

Tillerson a confirmat că o femeie din Belgia şi cinci argentinieni se află printre cele opt persoane ucise de şoferul unui camion care a intrat în biciclişti şi trecători marţi în Manhattan. Trei belgieni se numără de asemenea printre cei 11 răniţi, conform Agerpres. 'Salutăm şi apreciem coaliţia solidă a tuturor partenerilor noştri în această luptă mondială împotriva terorismului şi vom continua această luptă pentru a elimina această ameninţare împotriva tuturor americanilor şi a prietenilor şi aliaţilor noştri', a subliniat Rex Tillerson, care a transmis condoleanţe şi 'solidaritatea' sa la Bruxelles şi Buenos Aires.

Dincolo de lupta împotriva terorismului la nivel internaţional, 'trebuie de asemenea să facem schimb de bune practici pentru a combate radicalizarea şi terorismul care se dezvoltă chiar în interiorul ţărilor noastre', a explicat Didier Reynders. Potrivit autorităţilor americane, atacatorul 'avea legături cu SI şi fusese radicalizat' în SUA. Acesta este un uzbek de 29 de ani care a sosit în Statele Unite în 2010, potrivit media americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.