Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rex Tillerson cere armatei din Myanmar să sprijine încetarea violenţelor în statul Rakhine

Time
Rex Tillerson

Secretarul de stat american Rex Tillerson a cerut joi armatei şi forţelor de securitate din Myanmar să sprijine încetarea violenţelor în statul Rakhine, afectat de conflict, şi să ajute la transportul de ajutoare pentru persoanele strămutate, relatează DPA, conform agerpres.ro

Tillerson l-a sunat pe generalul Min Aung Hlaing, comandantul şef al forţelor armate din Myanmar, pentru "a-şi exprima îngrijorarea în legătură cu criza umanitară în desfăşurare şi cu presupusele atrocităţi din statul Rakhine", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentul de Stat, Heather Nauert.

Tillerson a cerut armatei Myanmarului "să coopereze cu ONU pentru a asigura o anchetă amănunţită şi independentă privind toate acuzaţiile de abuzuri şi încălcări ale drepturilor omului", a spus Nauert. 

Secretarul de stat american a cerut ca media să aibă acces liber, iar persoanelor strămutate să li se permită să se întoarcă acasă, şi a condamnat atacurile de la 25 august comise de militanţi asupra forţelor de securitate în regiune, a adăugat purtătorul de cuvânt. 

Statele Unite au anunţat luni o serie de acţiuni împotriva Myanmarului pentru tratamentul la care îi supune pe musulmanii rohingya în statul Rakhine. La sfârşitul lunii august, forţele de securitate din Myanmar au lansat o operaţiune în urma unor atacuri ale militanţilor rohingya în regiune. 

Anchetatorii ONU pentru drepturile omului au concluzionat că incendierea unor sate şi persecutarea liderilor de comunităţi, precum şi crimele şi violurile reprezintă un efort sistematic de epurare a etnicilor rohingya. 

Aproximativ 600.000 de etnici rohingya au fugit în Bangladesh pentru a scăpa de violenţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.