Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rex Tillerson face diligenţe la Bangkok pentru izolarea TOTALĂ a Phenianului

Rex Tillerson

Rex Tillerson s-a deplasat marţi în Thailanda, prima vizită a unui secretar de stat american în această ţară după lovitura de stat din 2014, pentru a încerca să convingă Bangkokul de necesitatea izolării regimului de la Phenian prin suspendarea colaborării economice cu acesta, relatează AFP, potrivit agerpres.

În acest sens, SUA sunt îngrijorate de existenţa unui număr tot mai mare de companii nord-coreene de export-import ce utilizează Bangkokul drept 'hub' regional, schimbându-şi numele în mod frecvent, a explicat un diplomat de rang înalt care face parte din delegaţia ce îl însoţeşte pe Tillerson în vizita în Thailanda.

Citeşte şi: Operaţiune masivă antifraudă. Zeci de chinezi au fost EXPULZAŢI din paradisul în care se ascundeau

Aliat tradiţional al SUA, Thailanda este în schimb una dintre puţinele ţări din Asia de Sud-Est care găzduieşte o ambasadă nord-coreeană pe teritoriul său şi întreţine legături comerciale importante cu Phenianul.

Prin urmare, SUA doresc să convingă regimul militar thailandez să închidă aceste firme 'paravan' pentru a elimina respectivul canal comercial utilizat până acum fără restricţii de Coreea de Nord, a adăugat diplomatul american.

Un alt mijloc de a 'strânge laţul' în jurul Phenianului - Washingtonul va cere Thailandei să înăsprească regimul de vize pentru nord-coreeni, foarte flexibil până acum.

Totuşi, SUA au ţinut să sublinieze că această înăsprire nu trebuie să-i vizeze pe refugiaţii nord-coreeni, în condiţiile în care mulţi locuitori ai Coreii de Nord fug via Thailanda în Coreea de Sud.

Citeşte şi: După ultimele sancţiuni aplicate, Coreea de Nord ameninţă că va trece la 'ACŢIUNI FIZICE'

Rex Tillerson se va întâlni la Bangkok cu liderul juntei, generalul Prayut Chan-O-Cha, precum şi cu noul rege Maha Vajiralongkorn.

Secretarul de stat american a exclus luni, în timpul vizitei la Manila, o revenire rapidă la masa dialogului cu Coreea de Nord şi a estimat că noua rundă de sancţiuni la adresa Phenianului demonstrează că lumea şi-a pierdut răbdarea faţă de ambiţiile nucleare nord-coreene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.