Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rex Tillerson face MARELE anunț: Ce i-ar cere lui Kim Jong-Un în cazul unor negocieri istorice cu Phenianul! Răspuns CLAR al Casei Albe

Rex Tillerson

SUA sunt gata să ia loc la masa negocierilor cu Phenianul "fără condiţii prealabile", a declarat marţi şeful diplomaţiei americane, Rex Tillerson, informează miercuri AFP şi Reuters.

"Nu este realist să spunem 'vom discuta cu voi doar dacă veţi veni la masa negocierilor gata să abandonaţi programul vostru' nuclear", a spus Tillerson în cadrul unei conferinţe de presă la Washington, potrivit Agerpres.

Până acum, SUA afirmau că orice negociere nu poate viza decât denuclearizarea Peninsulei Coreea. "Ei au investit mult prea mult în aceasta", a estimat şeful diplomaţiei americane cu privire la dezvoltarea rachetelor intercontinentale şi a armelor nucleare de către regimul de la Phenian.

Citește și: ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE A fugit de poliție și a UCIS 32 de persoane, într-un accident rutier cu 13 vehicule

"Am spus, la nivel diplomatic, că suntem gata să discutăm imediat ce Coreea de Nord va dori să discute. Suntem gata să avem o primă reuniune fără condiţii prealabile", a spus Rex Tillerson.

Cu toate acestea, şeful diplomaţiei a subliniat, la fel ca înainte, că discuţiile nu pot interveni decât "într-o perioadă de calm". "Va fi dificil să vorbim dacă în mijlocul discuţiilor noastre veţi decide să testaţi o altă rachetă", a declarat el, amintind de numeroasele teste balistice şi nucleare nord-coreene din ultimele luni.

"Să ne întâlnim, să vorbim despre vreme dacă doriţi, sau să discutăm pentru a şti dacă este nevoie de o masă pătrată sau rotundă pentru a vă face plăcere. Dar cel puţin să ne vedem faţă în faţă şi apoi vom putea începe să elaborăm o foaie de parcurs pentru ceea ce dorim", a detaliat secretarul de stat american.

Câteva ore mai târziu însă, Casa Albă a comunicat că viziunea lui Trump asupra Coreei de Nord nu s-a schimbat: "Coreea de Nord acţionează imprudent nu numai faţă de Japonia, China sau Coreea de Sud, ci faţă de întreaga lume. Acţiunile nord-coreene nu sunt bune pentru nimeni, cu atât mai puţin pentru Coreea de Nord.” În trecut, Donald Trump a declarat că Tillerson „îşi pierde vremea” încercând să discute cu nord-coreenii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.