Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rex Tillerson l-a dat de gol pe Donald Trump: De ce a recunoscut, de fapt, Ierusalimul drept capitală a Israelului

Rex si Trump

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a susţinut joi, la Viena, decizia preşedintelui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, afirmând că şeful statului a ascultat 'voinţa poporului american', relatează AFP.

'Preşedintele exprimă, pur şi simplu, voinţa poporului american', a declarat Tillerson într-o conferinţă de presă la Viena, în prezenţa omologului său austriac Sebastian Kurz, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură de TEATRU! Principesa Margareta nu se ține de cuvânt, privitor la înmormântarea Regelui Mihai! „Nu s-a mai pomenit niciodată în istorie așa ceva”

Tillerson s-a referit la adoptarea de către Congresul american, în 1995, a legii intitulate 'Jerusalem Embassy Act', care cere mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim, 'capitala statului Israel'.

'Preşedintele nu a făcut nimic altceva decât să pună în practică legea din 1995', a insistat Tillerson, subliniind că Washingtonul doreşte să vadă Israelul şi pe palestinieni negociind un acord de pace.

Citește și: Tranzacție URIAȘĂ cu porcii din România! Un fond de investiții american intră tare pe piață și cumpără mai multe ferme

'Este vorba despre legea americană şi de o decizie americană şi fiecare ţară are dreptul să decidă ce vrea în privinţa ambasadei sale în Israel', a mai arătat şeful diplomaţiei de la Washington, aflat la Viena cu ocazia reuniunii anuale a miniştrilor de externe din Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Legea din 1995 este constrângătoare pentru administraţia americană, dar o clauză le permite preşedinţilor să amâne cu şase luni aplicarea sa. Foştii preşedinţii Bill Clinton, George W. Bush şi Barack Obama au activat sistematic această clauză din şase în şase luni, de altminteri ca şi Donald Trump, în iunie anul acesta.

Citește și: Pentru câți bani și-a pus viața în PERICOL polițistul lovit cu sabia în cap? Salariul pe care îl are acesta la trupele speciale

Deşi surse americane au indicat presei că Rex Tillerson îi ceruse timp lui Donald Trump înainte de anunţarea deciziei, pentru a se asigura de protecţia ambasadelor americane, secretarul de stat a afişat joi un sprijin total faţă de preşedinte.

În schimb, ministrul de externe austriac şi viitor cancelar, Sebastian Kurz, mergând pe linia diplomaţiei europene, a lansat un apel la evitarea oricărei 'escaladări în regiune'.

Citește și: GIGANTUL care le INTERZICE angajaților să spună unde lucrează! Din ce motiv impune această restricție .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.