Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RexTillerson: Washingtonul nu vrea să fie încătuşat de acordul de la Minsk

Time
Rex Tillerson

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a lăsat să se înţeleagă miercuri că Statele Unite ar putea renunţa la acordul de la Minsk privind conflictul dintre Ucraina şi Rusia, transmite Reuters. În faţa comisiei de politică externă a Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, Tillerson a spus: "Avertismentul meu este că nu vreau să ne pomenim încătuşaţi de Minsk, dacă până la urmă părţile decid să reglementeze asta printr-un alt acord, diferit", conform Agerpres.

Şeful diplomaţiei americane a răspuns astfel unei întrebări a congresmanului democrat Eliot Engel, care a apreciat că abordarea sugerată de Tillerson ar transmite Rusiei un semnal greşit. "Dacă cred că suntem cumva dispuşi să relaxăm sancţiunile împotriva lor înainte de a se conforma cu cadrul de la Minsk şi de a pleca din Crimeea, cred că asta doar l-ar încuraja pe (preşedintele rus Vladimir) Putin să continue cu hărţuirea", a spus Engel.

Acordul de pace de la Minsk, mediat de Franţa şi Germania şi semnat de Rusia şi Ucraina în februarie 2015, prevede încetarea focului şi retragerea armamentului greu de pe linia frontului din estul Ucrainei, precum şi reforme constituţionale pentru a acorda autonomie acestei zone unde populaţia rusă are o pondere ridicată.

În prezent, în SUA se desfăşoară mai multe anchete privind posibilele legături cu Moscova ale administraţiei preşedintelui Donald Trump. Senatul american a respins miercuri posibilitatea relaxării sancţiunilor aplicate Rusiei înainte de conformarea cu acordul de la Minsk. Prevederea legală respectivă, introdusă ca un amendament la o lege privind sancţiunile pentru Iran, mai are nevoie de aprobarea Camerei Reprezentanţilor şi de semnătura lui Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.