Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezerva Federală a SUA anunţă o nouă majorare a dobânzii de referinţă în SUA, în efortul de reducere a inflaţiei

Rezerva Federala

Rezerva Federală (Fed), instituţia bancară centrală din Statele Unite, a anunţat, miercuri seară, o nouă majorare a dobânzii de referinţă, continuând acţiunile de reducere şi stabilizare a inflaţiei, într-un context internaţional instabil.

Comitetul Federal al Pieţelor Deschise (FOMC), un organism din cadrul Rezervei Federale (Fed), a anunţat majorarea dobânzii de referinţă cu 0,25%, până la intervalul 4,5%-4,75%.

"Indicatorii recenţi arată creşteri modeste ale consumului şi producţiei. Ritmul creării de locuri de muncă a fost solid în ultimele luni, iar rata şomajului a rămas scăzută. Inflaţia a scăzut într-o oarecare măsură, dar rămâne la un nivel ridicat. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei cauzează dificultăţi uriaşe la nivel uman şi economic şi contribuie la o stare de incertitudine ridicată la nivel global. Comitetul Federal al Pieţelor Deschise este foarte atent la riscurile inflaţioniste", anunţă Rezerva Federală, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Rezerva Federală a reiterat că încearcă să obţină un "grad ocupaţional maxim şi o rată a inflaţiei de 2% pe termen lung". "Pentru susţinerea acestor obiective, Comitetul a decis majorarea dobânzii fondurilor federale la intervalul 4,5%-4,75%. Comitetul anticipează că va fi necesară continuarea majorărilor dobânzilor pentru a atinge o poziţie de politică monetară suficient de restrictivă astfel încât să permită revenirea inflaţiei la nivelul de 2% în timp", subliniază Rezerva Federală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.