Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezerva Federală americană nu a modificat dobânzile de politică monetară

thenational.ae
FED federal reserve

Rezerva Federală americană a menținut, miercuri, dobânzile de politică monetară la același nivel și a anunțat că va avea mai multă răbdare, atunci când va decide majorări, conform site-ului agenției de presă Reuters, potrivit mediafax.

Citește și: Scenariu halucinant! De ce nu ar vrea Klaus Iohannis să o numească pe Olguța Vasilescu la șefia Ministerului Dezvoltării

Mai exact, Fedul a decis, în unanimitate, să mențină rata dobânzii de referință overnight într-un interval între 2,25% și 2,5%.

Decizia de a-și modera politica monetară, respectiv de a nu mai majora costurile de împrumut, a fost luată pe fondul creșterii incertitudinilor în ceea ce privește economia americană, deși numărul locurilor de muncă este în creștere și economia americană pare stabilă.

Spre deosebire de decembrie, când susținea că riscurile sunt echilibrate, în prezent, Fedul a menționat că ar fi potrivite câteva majorări ale ratelor de dobândă în acest an.

De asemenea, Rezerva americană a precizat că, în timp ce își continuă reducerea lunară a bilanțului, este pregătită să își scadă ritmul, în viitor, „în lumina actualelor dezvoltări economice și financiare”. Fedul își reduce, în fiecare lună, nivelul obligațiunilor de trezorerie și al titlurilor garantate cu ipoteci cu o valoare de 50 de miliarde de dolari.

Instituția și-a majorat ratele de dobândă de patru ori, anul trecut, iar, în decembrie, a anunțat că dorește să facă același lucru de două ori, în acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.